Informació general

Eleccions 28M

Vi, fideus i música en directe per convèncer als darrers indecisos

Els partits polítics van tancar ahir la campanya amb festes a diferents emplaçaments del barri marítim

Per Andreu Dalmau

Els partits polítics van tancar ahir la campanya amb festes a diferents emplaçaments del barri marítim
Els partits polítics van tancar ahir la campanya amb festes a diferents emplaçaments del barri marítim | Cedida

La campanya electoral va arribar ahir al seu final, per sort per a molts votants i també molts polítics. L’inici prematur de la propaganda sumat a un ambient generalitzat de desencís cap a aquests comicis, ha propiciat que a molts se’ls hi facin llargues aquestes dues setmanes de promeses i projectes que qui sap si es compliran. El debat electoral de dijous, organitzat per Revista Cambrils i Ràdio Cambrils, va ser el punt culminant i molts dels candidats reconeixien ahir, entre copes de vi i música en directe, que ara “ja està tot el peix venut”.

Ho deien així a la festa de final de campanya de Junts muntada, finalment, a la plaça del Pòsit, després que no obtinguessin el permís per instal·lar-se a la seva tan reivindicada plaça d’Aragó. DJ en directe, vi i vermut per tots els assistents i un ambient entretingut que cridava l’atenció a molts turistes que passejaven per la zona. Tothom aprofita aquests dies per acostar-se als polítics i esgarrapar alguna copeta a canvi de què aquests els intentin esgarrapar el vot.

Junts va celebrar la festa de final de campanya a la plaça del Pòsit (Foto: Andreu Dalmau)

 

Esquerra Republicana sí que va aconseguir tancar la seva campanya a la plaça d’Aragó acabada de renovar. La seva festa era bastant multitudinària —sobretot els acompanyava gent gran que es va instal·lar a la plaça amb cadires de càmping—, tot i que no van assumir la despesa de pagar música en directe: el DJ era una llista de YouTube. Això sí, de menjar no en va faltar, i això agrada molt als votants. Fideus rossos per a tothom, vi, vermut, i un sentiment d’alliberament generalitzat després del debat d’ahir en el qual, diuen, “va costar explicar tot el que volíem explicar”.

Camí Mendoza servint fideus rossos a militants i simpatitzants (Foto: Andreu Dalmau)

 

Més a prop de la via, al passeig Lluís Companys, el Partit Socialista celebrava la seva festa de final de campanya des de les sis de la tarda. Horari familiar i un pintacares per atraure els més petits i als seus pares. Després de les activitats infantils, DJ Dimuca va posar una música més atractiva pel públic jove que es va acostar a conèixer al candidat. Molts d’aquells nois i noies que hi anaven buscant una cervesa gratis, potser aquest diumenge votaran per primera vegada, i qui sap si els haurà convençut el candidat socialista amb una conversa de cinc minuts i parell de copetes a l’esquena.

El final de campanya del PSC va atraure força gent jove (Foto: Andreu Dalmau)

 

Qui no necessita donar-se molt conèixer és el candidat del Nou Moviment Ciutadà, el partit que va tancar la campanya amb una festa a la plaça veïna, la Francesc Macià. Aquí sí que van tirar la casa per la finestra. El grup Salsa 4G va posar-hi —mai millor dit— salsa a la festa final del partit municipalista. La gent que va anar al bar a gaudir una mica de la tranquil·litat de les terrasses de l’Eixample Platja es va haver de quedar amb les ganes ja que, a partir de les nou del vespre, el xivarri va estar servit. Però també va haver algunes parelles que es van animar a acostar-se a l’escenari per ballar al son dels ritmes caribenys.

El grup Salsa 4G va amenitzar la festa de final de campanya del NMC (Foto: Andreu Dalmau)

 

Aquests quatre partits van decidir tancar la campanya als barris costaners. D’altres van fer-ho a Vilafortuny, en festes privades, a Tarragona en actes conjunts de partit o, simplement, es van quedar a casa. Com deien a la carpa de Junts, “ara ja està tot el peix venut” i qui no hagi decidit què votar, probablement ja no ho farà abans de diumenge. Hauran estat suficients el vi, els fideus i la música en directe per convèncer als darrers indecisos?

Comenta aquest article