Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Eleccions Municipals

L’escrutini de les eleccions municipals de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant es podrà seguir en temps real a través d’Internet

El projecte IOLEM s’articularà a partir de les dades que enviaran els voluntaris i voluntàries que assistiran a l’escrutini a cadascuna de les 10 meses electorals que hi haurà al municipi

Per Redacció

Imatge promocional del projecte IOLEM
Imatge promocional del projecte IOLEM | Cedida

El veïnat de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant tindrà l’oportunitat de consultar, en temps real, l’evolució del recompte de vots de les eleccions municipals que se celebraran aquest diumenge 28 de maig. Això serà possible gràcies al projecte IOLEM(Informació On Line Eleccions Municipals), impulsat per l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, que des del 2003 s’ha posat en marxa en tots els comicis municipals. Mitjançant aquest projecte, la pàgina web municipal, Ràdio l’Hospitalet de l’Infant i la Televisió de Vandellòs (TVV) donaran informació puntual de com evoluciona l’escrutini oficial dels vots a partir de les 20:10 h i mentre duri el procés.

El projecte IOLEM s’articularà a partir de les dades que enviaran els voluntaris i voluntàries que assistiran a l’escrutini a cadascuna de les 10 meses electorals que hi haurà al municipi (2 a Vandellòs i 8 a l’Hospitalet de l’Infant). Cada cop que un partit acumuli 10 vots, els voluntaris enviaran un senyal des del seu Tablet Android amb cobertura wifi a una central de recollida de dades. Un sistema informàtic actualitzarà automàticament un seguit de pantalles on es podran veure des de l’acumulació de vots de cada partit fins al nombre de regidors que això suposaria si el resultat provisional es mantingués fins al final.

La pantalla estrella del projecte és una en la qual, a banda de l’acumulació de vots de cada partit i el tant per cent escrutat, es podran visualitzar les fotos dels regidors que entrarien al consistori segons el resultat provisional de cada moment. Tot el sistema és possible gràcies a la xarxa de comunicacions de l’Ajuntament, que combina tecnologia de fibra òptica i xarxes sense fils d’Internet i intranet.

Aquestes dades provisionals estaran disponibles al web municipal (mun2023.vandellos-hospitalet.cat) i seran retransmeses per la Televisió de Vandellòs i per Ràdio l’Hospitalet de l’Infant, amb la qual cosa el veïnat i els mitjans de comunicació podran seguir puntualment l’escrutini, sense col·lapsar els col·legis electorals. També hi haurà pantalles en les sales annexes a les dels col·legis electorals per tal que l’acumulació de persones no suposi un entrebanc per a un ràpid i eficient recompte dels vots. No obstant això, cal recordar que tot i que les dades utilitzades provenen del recompte oficial i per tant tenen una altíssima fiabilitat, no tindran una validació definitiva fins que el recompte s’acabi definitivament i els presidents de les meses signin l’acta reglamentària.

Enguany, a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, estan convocades a les urnes un total de 4.709 persones.

Comenta aquest article