Informació general

Plenari

David Chatelain, regidor d'Hisenda: «Tanquem el mandat amb dades econòmiques molt positives»

Per primera vegada en anys, tots els departaments de l'Ajuntament compleixen amb el període mitjà de pagament a proveïdors

Per Andreu Dalmau

Imatge del plenari municipal celebrat el 24 de  maig
Imatge del plenari municipal celebrat el 24 de maig | Andreu Dalmau

Les qüestions econòmiques van ser el punt troncal dels dos plenaris consecutius que es van celebrar el passat 23 de maig. Tal com va explicar el regidor d'Hisenda, David Chatelain, s'ha accelerat el pagament a proveïdors en aquesta recta final del mandat, a través dels reconeixements extrajudicials de crèdit, per evitar retards en el cobrament ara que el govern entrarà en funcions. Chatelain també va voler fer un repàs de la situació econòmica del consistori en la darrera sessió abans de les eleccions.

El regidor d’Hisenda valora molt positivament que, durant el primer trimestre de l’any, s’ha constatat una tendència a la baixa en els terminis de pagament de l’Ajuntament i dels seus ens dependents, degut a l’estabilització del circuit d’aportació de les dades bancàries dels proveïdors. Tanmateix, el  pagament del deute ha permès que tota la corporació compleixi amb els terminis normatius i per tant amb el període mig de pagament a proveïdors.

Pel que fa a l’estabilitat financera, el primer trimestre de 2023 s’ha tancat complint també amb l’objectiu pressupostària, tot i trobar-se suspesa la seva aplicació. En l’àmbit de l’endeutament, a finals de 2022 el volum de deute viu era d’11.666.786 euros, representant el 23,48% dels ingressos corrents liquidats consolidats, i, per tant, molt per sota del límit legal d’endeutament, xifrat en el 110%. A més, en el primer trimestre de 2023 el deute s’ha situat en 10.941.501 euros, mantenint la tendència a la baixa.

L'oposició ha celebrat que “s'avanci” en matèria econòmica, però també ha recalcat que la “tranquil·litat” en el context facilita que les mesures puguin tirar endavant. “Nosaltres vam tenir un atac informàtic i una pandèmia i vostès no”, deia Camí Mendoza i Chatelain va respondre que ells han patit les conseqüències de la guerra d'Ucraïna que ha “pujat els preus i els terminis”.

Comenta aquest article