Informació general

Cinema

La façana del cinema Rambla de l'Art s'omplirà de retrats per reivindicar la importància de les sales

L'acció anomenada «Encara necessitem cinemes» forma part del projecte internacional Inside Out, que farà parada al Camp de Tarragona per primera vegada

Per Redacció

El projecte internacional Inside Out passa per primera vegada pel Camp de Tarragona
El projecte internacional Inside Out passa per primera vegada pel Camp de Tarragona | Cedida

La façana del cinema cambrilenc Rambla de l'Art s'omplirà de retrats en blanc i negre de persones anònimes. Aquesta acció tan particular s'anomena «Encara necessitem cinemes» i forma part del projecte Inside Out, una plataforma internacional impulsada pel fotògraf francès JR a través de la qual l'equip del projecte dona suport als col·lectius que vulguin defensar una causa mitjançant de l'art públic. Aquesta és la primera acció del projecte Inside Out al Camp de Tarragona.

El cinema Rambla de l'Art es suma a aquesta iniciativa per “defensar la necessitat de mantenir vives les sales de cinema”. “Avui en dia tenim al nostre abast diferents tipus de pantalles i una part de la societat pensa a què les sales que no són necessàries”, expliquen a la descripció del projecte, “la nostra acció vol visibilitzar aquelles persones que aprecien l'acte social d'anar al cinema. Amb aquesta acció pretenem demostrar a aquelles persones que pensen que ningú va ja al cinema, que som molta gent i mereixem mantenir aquests espais”.

L'acció arranca amb la primera sessió, a càrrec de la fotògrafa especialitzada en retrat Lucía Perera Stocco, es durà a terme al cinema demà, 25 de maig, entre les cinc i les deu de la tarda-nit. El pròxim dijous, 1 de juny, es farà una altra sessió. L'objectiu és reunir un mínim de 50 participants.

Un cop fets els retrats, aquests s'enganxaran a la façana del cinema. El resultat serà una obra artística efímera que posarà en primer pla aquelles persones que gaudeixen del cinema en les sales i els farà dialogar amb els vianants de Cambrils tant de temps com la meteorologia ho permeti.

Comenta aquest article