Societat

Tast

El Polvorí acull un tast de cerveses artesanes del territori

El tast va anar a càrrec de l'enòleg i elaborador Albert Baiges, de Montbrió, i de Pau Salat, de Valls

Per Jordi Rovira Fortuny

El tast de cerveses es va fer al Casal Popular El Polvorí
El tast de cerveses es va fer al Casal Popular El Polvorí | Cedida

Aquest passat divendres 19 de maig es va dur a terme el primer tast de cerveses artesanes al Casal Popular El Polvorí, a càrrec de l'enòleg i elaborador Albert Baiges, de Montbrió, i de Pau Salat, de Valls. El tast, que va aplegar una trentena de persones, el màxim previst, va comptar amb la col·laboració de la cerveseria La Black de Reus.
Per una banda l'elaborador Pau Salat va portar dues cerveses pròpies, l'una feta amb blat, al pur estil belga, i una altra feta amb mel de romaní d'Alcover. Per altra banda l'enòleg de Montbrió, Albert Baiges, va portar tres cerveses elaborades per ell, una amb herbes i botànics del terme, com ara ginebró i fulles de pi; una altra com a marca estrella del territori amb moscatell de Montbrió i per acabar una cervesa negra amb lactosa.
Actualment, l'elaborador del poble veí està constituint la seva pròpia fàbrica cervesera al mateix municipi de Montbrió, però mentrestant fa el que s'anomena "cervesera nòmada" que bàsicament és elaborar la cervesa en un altre espai i comercialitzar-la a consumidors de proximitat. La idea és que a principis de 2024 ja pugui estar en funcionament la cervesera de Montbrió apostant fort per combinar la tradició del moscatell de Montbrió amb un producte com la cervesa.

Comenta aquest article