Informació general

Gastronomia

Pau del Palacio, estudiant de l’Escola Institut d’Hoteleria i Turisme, guanyador de la 5a beca DOP Siurana

Els participants habien de presentar un projecte gastronòmic on l'oli DOP Siurana tingués especial relevància

Per Redacció

Pau del Palacio és el guanyador de la 5a Beca DOP Siurana
Pau del Palacio és el guanyador de la 5a Beca DOP Siurana | Cedida

Pau del Palacio, estudiant de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, ha estat el guanyador de la 5a Beca DOP Siurana. Aquest certamen, en el que participen alumnes d'escoles d'hostaleria i turisme d'arreu del país, premiava el millor projecte gastronòmic que comptes amb l'oli de la denominació d'origen com a protagonista. Els altres finalistes han estat Noa Yeste i Ami Xue Roca, estudiants de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona.

Pau del Palacio ha projectat “Santa Maria, espai gastronòmic” la creació d’un més que un gastrobar, un espai pedagògic que traspua cultura. El concepte de la utilització de l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana és l’eix principal en tot el projecte, des dels diferents plats i menús a la decoració, mobiliari i aspectes ambientals com l’aprofitament energètic dels pinyols oliva per exemple.

La final presencial es va dur a terme ahir a la seu de la DOP Siurana i els cinc finalistes van tenir deu minuts per defensar el seu projecte davant el jurat, que ha escollit el projecte de Pau del Palacio per la presència i tractament de l’OOVE DOP Siurana, la creativitat i innovació de l’ús de l’OOVE DOP Siurana en el projecte; l’oferta del servei de restaurant, així com la comunicació i la presentació.

Per la seva part, Noa Yeste estudiant de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona ha presentat el projecte de creació d’una food truck DOP Siurana d’alta gastronomia amb l’oli d’oliva verge extra com a protagonista dels plats. Aquesta food truck podria anar per les fires i els esdeveniments gastronòmics importants, donant alta visibilitat a l’oli. Per la seva part, que Ami Xue Roca ha presentat el projecte de creació d’una pastisseria especialitzada en productes de gamma alta on l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana seria un dels ingredients base, en substitució d’altres greixos.

El jurat estava format per Ada Parellada, xef del Semproniana i padrina de la collita 2022-23 de la DOP Siurana; Eduard Xatruch xef del Disfrutar/Compartir; Toni Massanés, director general de la Fundació Alícia; Josep Sucarrats, director de la revista Arrels; Antoni Galceran, productor i president de la DOP Siurana; Francesc Blanch xef del Deviteca i assessor gastronòmic de la DOP Siurana i Montserrat Gelonch, responsable de comunicació de la DOP Siurana. Tots els seus membres han destacat la gran qualitat de les propostes presentades i han celebrat que aquesta edició hagi suposat un salt endavant en el plantejament dels projectes.

Comenta aquest article