Cultura

Conferència

La vil·la romana de la Llosa, un lloc on hi vivien persones benestants i de força rellevància

El Molí de les Tres Eres va acollir, ahir al vespre, una conferència sobre Els objectes de bronze d'època romana al Camp de Tarragona. Símbols de poder, luxe i sumptuositat, a càrrec de l’arqueòleg Josep Francesc Roig Pérez, investigador adscrit a l’ICAC

Per Lluís Rovira i Barenys

Josep Francesc Roig en un moment de la conferència d'ahir
Josep Francesc Roig en un moment de la conferència d'ahir | Lluís Rovira i Barenys

El Molí de les Tres Eres va acollir, ahir al vespre, una conferència sobre Els objectes de bronze d'època romana al Camp de Tarragona. Símbols de poder, luxe i sumptuositat, a càrrec de l’arqueòleg Josep Francesc Roig Pérez, investigador adscrit a l’ICAC. Roig va fer una acurada descripció de diferents objectes trobats en jaciments del Camp de Tarragona posasnt èmfasi en força objectes trobats al jaciment de la Llosa de Cambrils. En aquest sentit, Roig va destacar peces com ara el canelobre d’1,70 metres i l’emblemàtic lampadari, una peça que reprodueix una escultura infantil i que Roig va qualificar d’excepcional. Aquests objectes juntament amb una llàntia de bronze força gran permeten afirmar, segons l’arqueòleg, que a la Llosa hi vivien “persones benestants i de rellevància, sens dubte”.

A part d’aquests objectes, Roig va descriure tota una sèris d’objectes catalogats com de vaixella, entre ells molts gerros i en va explicar els detalls decoratius que porten. També es va centrar en les peces d’il·luminació així com en altres objectes de bronze com ara alguns guarniments de cavalls i fins i tot una campana procesional.

Aquest acte, organitzat pel Campus Extens de la URV i el Museu d’Història de Cambrils estava inclòs dins del Festival Tarraco Viva 2023 i el Dia Internacional dels Museus. Aquest proper cap de setmana hi haurà portes obertes als diferents espais museístics cambrilencs, segons va informar a l’acabament de l’acte el director del Museu d’Història de Cambrils, Gerard Martí.