Informació general

Medi ambient

«Douglas», una boia pionera que informa de l'estat del mar en temps real

L'Ajuntament està interessant en fer-se amb una per aquest estiu

Per ACN

Moisès Cruañas i David Curto amb la boia "Douglas"
Moisès Cruañas i David Curto amb la boia "Douglas" | ACN (Neus Bertola)

L'empresa Ona Safe & Clean, situada a Constantí, ha estat la primera en crear una boia que informa de l'estat de la mar i altres paràmetres ambientals per a usos quotidians. Cambrils és un dels primers municipis interessats en fer-se amb aquesta boia anomenada “Douglas” de cara a l'estiu. L'objectiu d'aquest projecte és que els municipis costaners puguin disposar d'informació i puguin utilitzar-la, per exemple, per determinar el color de la bandera que ha d'ondejar a les platges catalanes.

Aquest projecte va néixer al 2019 de la mà de la UPC i gràcies a una subvenció dels fons FEDER. Els socis d'Ona Safe & Clean, Moisès Cruañas i David Curto, van poder construir i instal·lar una cinquantena de boies “Douglas” en diversos punts de la costa catalana. Aquesta prova pilot va evidenciar l'eficàcia del producte que Cruañas i Curto esperen que esdevingui “una eina més per a la seguretat de les platges”.

L'empresa està oferint el producte a alguns ajuntaments de la costa i també s'ha reunit amb altres institucions com l'Agència Catalana de l'Aigua i la Diputació de Barcelona.

Comenta aquest article