Informació general

Eleccions 28M

Què farien els diferents partits polítics per millorar l'oferta cultural a Cambrils?

Impulsar definitivament el Teatre-Auditori és la principal proposta, però també hi ha qui pensa que ja hi ha suficients equipaments

Per Andreu Dalmau

La Cripta de l'Ermita és l'única sala de concerts de Cambrils
La Cripta de l'Ermita és l'única sala de concerts de Cambrils | Andreu Dalmau

Cambrils compta actualment amb un nombre reduït d'infraestructures culturals, almenys en propietat. Algunes de les més utilitzades són el Teatre del Casal i La Cripta de l'Ermita, però totes dues, on es desenvolupa gran part de la programació cultural del municipi, són de propietat eclesiàstica. El Teatre-Auditori hauria complementat aquestes dues sales oferint un espai molt més gran on es podrien haver acollit espectacles de gran format. No obstant, la paralització d'aquest projecte ha fet que Cambrils es quedi enrere en l'aspecte cultural en comparació amb ciutats veïnes com Vila-seca o Reus.

Altres espais com la Torre del Llimó, el cinema Rambla de l'Art, la Biblioteca Josep Salceda i Castells o el Centre Cultural acullen assíduament iniciatives i projectes culturals però, és suficient per a una ciutat de més de 30.000 habitants? Això és el que pensen els onze candidats a les eleccions municipals. Les respostes s'han extret de les entrevistes que podeu trobar completes a l'edició en paper de la Revista Cambrils d'aquest mes de maig.

Camí Mendoza (ERC)

“Falta un espai on es pugui difondre tota la creació artística i cultural que es faci al municipi. Tenim molt clar que aquest mandat ha ser el del patrimoni i la cultura. Hem de ser valents i posar al pressupost municipal diners per revaloritzar el nostre patrimoni. Una de les idees és impulsar l’Espai del Talent Cambrilenc, una taula formada per persones de diferents rams que vulguin aportar idees i el seu coneixement, que sigui un lloc que pugui ajudar a créixer el municipi”.

Juan Carlos Romera (C's)

“Cambrils té prou massa crítica com per a tenir més infraestructures culturals, però no han de ser una propietat de ningú. Som un municipi ric en quant a cultura, però necessita expandir-se amb una oferta de qualitat que transcendeixi més enllà de Cambrils”.

Alfredo Clúa (PSC)

“Ara només tens el Casal d’Avis i el Teatre del Casal. Amb el Teatre-Auditori es traslladaria l’Escola de Música i es faria un centre de convencions que ajudaria a desestacionalitzar”.

Enric Daza (Junts)

“Si disposem de l’Auditori, aquesta serà la mega infraestructura cultural que necessitem, en molts sentits”.

Oliver Klein (NMC)

“La gran infraestructura cultural pendent seria el Teatre Auditori- palau de congressos. El tarannà d’un hipotètic govern amb mi al capdavant sempre és el d’atendre les demandes ciutadanes, per donar-hi resposta”.

David Chatelain (PP)

“Les infraestructures culturals que hi ha poden donar resposta a les necessitats que tenim. Al teatre, tot i no ser de titularitat municipal, s’ha fet una aportació. Cambrils té una gran oferta cultural activa: Centre Cultural, sales d’exposicions, la Torre del Port, les Basses i la xarxa de museus”.

Jordi Barberà (En Comú Podem)

“En l'àmbit cultural ha faltat planificació, normalment la regidoria de cultura és la Maria, com si no fos important. Creiem que Cultura i Ensenyament haurien d’anar juntes. I sobre les infraestructures culturals, falta estabilitzar la programació cultural que existeix i reorganitzar-la”.

Tomás Garcia (ADNC)

“És fonamental promoure i donar suport a iniciatives que fomentin la cultura, ja que això no sols enriqueix a nivell personal sinó que també contribueix a l’economia local i a l’atracció de turisme cultural”.

Josep M. Riba (Activem)

“Tenim les associacions perfectes per aconseguir un municipi potent culturalment, però no tenim les infraestructures. L’Escola de Música, per exemple, mou 500 alumnes i estan posats en uns barracons! Hi ha altres municipis que tenen unes sales espectaculars i Cambrils compta amb molt pocs espais. Hem valorat llocs diferents, com el Celler de la Cooperativa; però ho hem d’estudiar amb calma, ja que caldria una bona inversió per insonoritzar l’espai i habilitar-lo correctament”.

Jose Luis Villares (Valents)

“Portem vàries propostes en aquest sentit. Nosaltres volem crear la Setmana Cultural, la Setmana Cinematogràfica... Igual que hi ha el Festival Internacional de Música. Volem crear una oficina per vendre Cambrils, com tenen en altres municipis, i potenciar-lo en tots els àmbits culturals”.

Isabel Segarra (VOX)

“Sí, es podria fomentar més el teatre. Cambrils té edificis per a realitzar més activitats, com concerts de música. Jo no crec que aquest sigui el punt més dèbil de Cambrils, encara que es pot millorar”.

Comenta aquest article