Societat

Pubillatge

Aquest dissabte es trien les pubilles i hereus d'enguany

L'acte, desvinculat del Pregó de la Fira, es celebrarà a la Torre de Llimó i recuperarà la prova oral com a element de selecció

Per Redacció

Imatge de l'acte d'elecció del pubillatg l'any passat
Imatge de l'acte d'elecció del pubillatg l'any passat | Cedida

L’elecció del Pubillatge de Cambrils es tornarà a celebrar amb un acte propi el proper dissabte 20 de maig a partir de les 18 hores. L’objectiu és potenciar aquesta tradició amb més de mig segle d’història al municipi i convertir-la en un punt de referència del pubillatge de Catalunya. Enguany la Torre del Llimó serà l’escenari de la festa, que comptarà amb l’assistència d’una cinquantena de pubilles i hereus d’arreu de Catalunya i Andorra.

En la convocatòria del Pubillatge de Cambrils 2023 s’han presentat 6 candidates a Pubilles i 2 candidats a Hereu. En la categoria infantil, s’han presentat 6 nenes i 2 nens. En aquesta edició, com a novetat s’ha recuperat la prova oral per l’elecció del pubillatge gran, mentre que per l’infantil es continuarà fent per sorteig. Com és habitual, totes les nenes i nens que no surtin escollits com a pubilla o hereu seran nomenats damisel·les i fadrins respectivament i podran acompanyar a les autoritats en tots els actes que assisteix el Pubillatge.

Les proves de pubillatge gran es realitzaran el divendres 19 de maig de 2023 a la tarda. En aquesta entrevista, que es va deixar de fer el 2016, es valorà el coneixement del món del Pubillatge (amb preguntes sobre diferents qüestions sobre cultura local i catalana, cultura popular, costums i tradicions), la disponibilitat d’assistència als actes, i la fluïdesa verbal, entre altres. Els candidats i candidates amb la valoració més alta es nomenaran Pubilla i Hereu de Cambrils, i les damisel·les i, el Fadrí si és dona el cas, s’anomenaran en funció de la valoració obtinguda.

El veredicte del jurat del pubillatge gran i el resultat sorteig del pubillatge infantil es faran públics a la festa de l’endemà dissabte, 20 de maig, a la Torre del Llimó, on també s’acomiadarà el Pubillatge 2022.

El diumenge 21 de maig, en el decurs del Pregó de la Fira, es farà la presentació oficial del Pubillatge 2023. I el primer acte al qual estan convidats a assistir serà a la inauguració de la Fira de Cambrils del 2 de juny.

Els altres actes als que assisteix el Pubillatge de Cambrils al llarg de l’any són per l’arribada de la Flama del Canigó, els Seguicis festius de les festes majors de Sant Pere i de la MD del Camí, la Processó de la MD del Carme, el pregó de la Festa Major, la Processó de la Immaculada i als actes de commemoració del Setge.

Comenta aquest article