Societat

Ensenyament

Vuit centres escolars cambrilencs comparteixen els projectes mediambientals en un mercat d'experiències a la plaça de la Vila

Aquest projecte, emmarcat en el programa Naturalitza't del consistori cambrilenc, va estar obert a la ciutadania perquè coneguessin les propostes del alumnat

Per Redacció

El mercat es va organitzar dimarts a la plaça de la Vila
El mercat es va organitzar dimarts a la plaça de la Vila | Cedida

Un centenar d'alumnes i mestres de vuit escoles i instituts de Cambrils van organitzar, aquest passat dimarts a la plaça de la Vila, un mercat d'experiències on mostraven les accions per millorar els espais verds que tenen apadrinats. Aquest projecte, emmarcat en el programa Naturalitza't del consistori cambrilenc, va estar obert a la ciutadania perquè coneguessin les propostes del alumnat.

La trobada va començar al Centre Cultural, on l'alcalde Oliver Klein va dirigir unes paraules de benvinguda als participants. També el tècnic de medi ambient de la URV, Antonio de la Torre, va oferir una ponència sobre els espais verds urbans. Posteriorment, es van dirigir a la plaça de la Vila per a preparar el mercat d'experiències, on els cambrilencs van poder veure les iniciatives impulsades pels centres.

Per acabar, es va celebrar la cloenda amb la presència de la regidora d’Eduació, Ingrid Duch, que va destacar la importància d’impulsar projectes educatius relacionats amb el medi ambient per conscienciar sobre la necessitat de cuidar el planeta i fomentar pràctiques comunitàries més sostenibles.

El programa Naturalitza’t a Cambrils té com a objectiu la difusió i cura dels espais verds de Cambrils. Per això, cada centre ha apadrinat un espai verd proper, ha estudiat els seus valors i reptes, i d’aquest estudi han sortit petites accions de millora d’aquests espais. Els centres educatius participants són l’escola Cambrils, l’escola Guillem Fortuny, l’escola La Bòbila, el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, l’Institut Escola Joan Ardèvol, l’institut Cambrils, l’institut La Mar de la Frau i l’institut Ramon Berenguer IV.

La jornada es va iniciar al Centre Cultural, on l'alcalde Oliver Klein va dirigir unes paraules

 

Comenta aquest article