Esports

Triatló

El Triatló de Cambrils arriba enguany a la seva 10a edició marcat per la sostenibilitat

S'esperen uns 400 esportistes per aquesta competició que se celebrarà el 18 de juny

Per Andreu Dalmau

Natalia Pleguezuelos, Oliver Klein i Juanan Fernández posant davant d'un Mini elèctric (un dels patrocinadors de la cursa)
Natalia Pleguezuelos, Oliver Klein i Juanan Fernández posant davant d'un Mini elèctric (un dels patrocinadors de la cursa) | Andreu Dalmau

El pròxim 18 de juny se celebrarà la 10a edició del Mini Oliva Motor Triatló de Cambrils. La cursa, que espera aplegar uns 400 participants, començarà a la platja del Regueral amb la natació, passarà pel vial del Cavet amb ciclisme i s'acabarà amb la cursa a peu per l'Avinguda Diputació. “Aquest és un dels triatlons més importants del territori”, deia l'alcalde Oliver Klein, “l'esport sempre acompanya a la marca Cambrils”. La regidora d'Esports, Natalia Pleguezuelos, va aprofitar per recordar el bon moment que viu Cambrils en el panorama esportiu: “entre febrer i abril hem tingut 9 esdeveniments, i entre maig i juny en tindrem 14”. En total, segons la regidora, “més de 2.000 esportistes” visitaran Cambrils durant aquest període.

Dues categories i els relleus com a novetat

Hi hauràn dues categories. L'Olímpica tindrà les dimensions normals d'un triatló professional (1,5 quilòmetres de natació, 40 quilòmetres de bicicleta i 10 quilòmetres de cursa) mentre que la Sprint –una opció més assequible– compta amb la meitat de recorregut a totes les categories. Juanan Fernández, responsable de Sport No Limit, organitzadora de la competició; destacava la bona sintonia amb l'Ajuntament: “no és fàcil tallar una carretera com el vial del Cavet durant quatre hores, però aquí sempre ho aconseguim fer sense inconvenients”.

Com a novetat d'enguany, també s'han incorporat les curses de relleus, per l'alta demanda que hi havia d'aquest format. D'aquesta manera, es faran tres sortides consecutives a partir de les 9 del matí –amb un espai només de 5 minuts entre sortida i sortida– per les dues categories. Primer sortiran els homes, dones i equips de relleus d'Olímpica, i quan s'hagi acabat aquesta cursa ho faran els d'Sprint.

De moment, hi ha 200 inscrits, entre els quals ha crescut un 30% la participació femenina respecte a l'any passat. El 60% dels participants s'ha apuntat a la cursa Sprint i l'altre 40% ho ha fet a l'Olñimpica. També hi han apuntats els principals clubs de Catalunya d'aquest esport. Les inscripcions estara obertes fins al 15 de juny pel vespre.

Una edició molt sostenible

El Triatló, enguany, ha fet un esforç important per millorar la seva sostenibilitat, tal com va explicar Juanan Fernández. “Tots els cotxes de la competició seran elèctrics, les samarretes estaran fetes amb materials reciclats, no donarem ampolles d'aigua i l'avituallament es farà amb fruita de producció local”, explicava Fernández. A més, l'organització instal·larà a la zona per on passi la cursa uns sensors per poder mesurar durant catorze dies la qualitat de l'aire i la quantitat de so, d'aquesta manera es podrà comprovar els beneficis de reduir la circulació de cotxes per les ciutats. L'organització també s'encarregarà de fer una neteja de la platja del Regueral en finalitzar la competició.

Comenta aquest article