Informació general

Medi Ambient

L'Ajuntament demana una subvenció a l'ACA pel manteniment de la riera de Maspujols

Els treballs es centraran a la part baixa de la riera, entre el pont de l'antiga línia ferroviària i l'avinguda de la Diputació

Per Cristina Sierra

Tasques de neteja de la riera de Maspujols, el passat mes d'octubre
Tasques de neteja de la riera de Maspujols, el passat mes d'octubre | Lluís Rovira i Barenys

El Departament de Serveis i Medi Ambient de l'Ajuntament de Cambrils ha sol·licitat una nova subvenció a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per poder continuar amb els treballs de conservació i manteniment de la llera de la riera de Maspujols, també coneguda com la riera de Riudoms.

Enguany el departament realitzarà les tasques de manteniment a la part baixa de la riera, concretament en el tram de 720 metres comprès entre el pont de l'antiga línia ferroviària i l'avinguda de la Diputació. Els treballs, amb un pressupost de 49.345 euros (més IVA), tenen l’objectiu d’erradicar les espècies invasores existents i es centraran en la desbrossada de la part aèria de les canyes, la retirada d’esbarzers de la part final i l’eliminació de rizoma de les zones properes a la part central de la llera.

Aquesta actuació es finançarà amb la subvenció que l'ACA va atorgar al consistori en la convocatòria de l'any passat. La nova sol·licitud servirà per poder continuar executant l'any vinent els treballs per mantenir la riera neta i tenir la zona sanejada.

Lluís Abella: "Està prevista alguna mesura que pugui evitar un altre desastre com el que va passar l'any 2019?"

Precisament el manteniment de la riera de Maspujols va ser un dels temes que va sorgir en el darrer ple extraordinari. El regidor de l'oposició Lluís Abella va aprofitar el torn de precs i preguntes per treure la neteja de la riera. "Ens poden dir en quina situació es troben actualment les promeses obres de condicionament del tram final de la riera de Riudoms? Cal recordar que es va fer una intervenció a la zona de la riera que comprèn des del Molí de la Torre fins la via del tren, amb la retirada d’una gran quantitat d’arena. Aquesta actuació ha incrementat el risc d’inundació en cas de grans avingudes d’aigua a la part propera al mar i habitatges adjacents. Està prevista alguna mesura que pugui evitar un altre desastre com el succeït l’any 2019?", va formular Abella.

El regidor de Serveis i Medi Ambient, Josep Maria Vallès, va respondre que aquesta actuació es trobava en fase de contractació i va afegir que també havia vingut una forestal per valorar els treballs que s'havien de dur a terme.

Comenta aquest article