Informació general

Eleccions 28M

Oliver Klein: «L’objectiu és treure molts regidors i tenir la paella pel mànec»

El Nou Moviment Ciutadà presenta les línies mestres d’un programa protagonitzat per les actuacions urbanístiques a diferents carrers del municipi

Per Andreu Dalmau

Oliver Klein, durant la presentació del programa electoral del Nou Moviment Ciutadà
Oliver Klein, durant la presentació del programa electoral del Nou Moviment Ciutadà | Andreu Dalmau

El Nou Moviment Ciutadà va presentar ahir al Centre Cultural les línies principals d’un programa electoral molt enfocat en la renovació d'algunes de les artèries principals del municipi. Oliver Klein va ser l’únic protagonista de l’acte i es va mostrar molt confiat de cara als comicis: “l’objectiu és treure molts regidors i tenir la paella pel mànec”.

El candidat del NMC va començar el seu discurs reivindicant la tasca al govern municipal i repetint un dels lemes de la seva campanya: “mai en tan poc temps s’ha fet tant”. Klein va defensar la decisió d’impulsar la moció de censura dient que el NMC “havia de ser valent i jugar-se-la” i que aquesta jugada va sortir bé i ha aportat “solidesa” al govern. “Un alcalde coordina, gestiona i no amaga el cap sota l’ala”, destacava Klein. L’alcaldable, en l'àmbit personal, també es va mostrar confiat en la seva experiència “tant al govern com a l’oposició” i va destacar que està “en el millor moment” de la seva carrera política.

Projectes urbanístics

Les principals propostes del Nou Moviment Ciutadà són de caràcter urbanístic. Oliver Klein va explicar què volen fer una “millora integral” dels carrers Colom i Pau Casals. Aquest darrer, tal com es va encarregar de recordar l'alcalde, justament ahir va ser reasfaltat, una acció que, des del seu punt de vista, no és suficient. El NMC també vol un carrer Orquídies “digne” i una Avinguda Diputació acabada “de cabo a rabo”, tal com va dir el candidat. “Els hotels ens demanen que millorem l’avinguda des del Club Nàutic fins al Pi Rodó”, explicava, “també volem anar més enllà i connectar-la fins a Vilafortuny”. Respecte a l'Avinguda de l'Esport, Klein va confirmar que estarà acabada en “una setmana o deu dies”.

Al barri antic també tenen previst fer millores amb la segona llei de barris, per la qual estan negociant amb la Generalitat. “Renovar el mercat municipal és fonamental”, explicava Klein, “hem de tenir un mercat ultramodern que sigui atractiu no només per comprar a granel, sinó també per fer degustacions i altres activitats”.

L’actual alcalde també va destacar la importància de l’enderroc de l’Antiga Estació: “era un edifici que no podia donar cap profit, la nova avinguda sí que el donarà”. A més de la connexió entre Vidal i Barraquer i Horta de Santa Maria, el NMC també té previst acabar l’Avinguda Baix Camp fins a la zona de davant de l’Ermita.

Teatre-Auditori i palau de congressos

Un altre dels maldecaps pel govern de la pròxima legislatura serà la gestió del Teatre-Auditori. Oliver Klein afirma que el projecte depèn del “lideratge” del NMC. La proposta del partit municipalista per tirar-lo endavant és dotar-lo d’un palau de congressos per atraure “turisme de conferències”. “Per fer-ho, habilitarem a la zona de l’actual estació d’autobusos —que anirà al costat de l’estació de tren— una zona hotelera”, va explicar l’actual alcalde. Dins d’aquest pla no es contempla la incorporació de l’Escola Municipal de Música a l’edifici del Teatre-Auditori, tot i que Klein reconeix que aquesta “no hauria de continuar a l’edifici de passeig Albert”.

Aposta pel turisme esportiu

El Nou Moviment Ciutadà continua amb la seva aposta decidida per l'impuls del turisme esportiu que cada vegada porta més visitants al nostre municipi. “Ja no tenim un camp de futbol, sinó un complex esportiu, i el volem seguir millorant amb la piscina olímpica i el nou palau d'esports”, celebrava Klein que també va destacar la tasca de Natàlia Pleguezuelos al davant de la regidoria d'Esports i Joventut.

Precisament, en aquesta darrera matèria, el partit municipalista proposa obrir l'Ateneu Juvenil els caps de setmana per donar als joves una oferta d'oci nocturn, així com renovar un skatepark, que s'ha quedat antiquat. Aquest projecte, tal com va confirmar l'alcalde, ja ha estat encarregat a un arquitecte perquè treballi en el seu desenvolupament.

Seguretat, aparcament i habitatge

El programa del NMC contempla també la projecció d’un edifici per a la Policia Local. “No poden estar més temps al soterrani de l’Ajuntament”, explicava Klein, “també vull habilitar una delegació de la Policia a la platja del Regueral durant la temporada alta per controlar els delictes més habituals durant aquesta època”, proposa l’alcaldable que admet que una de les seves grans preocupacions en aquest sentit és el top manta.

Pel que fa a l’aparcament, Klein continua confiant en el projecte de pàrquing de dues plantes al costat del Parc del Pescador. També creu que s’han de revisar les tarifes de les zones blaves, abaixant els preus pels residents perquè “no pot ser que estiguin buides fora de temporada” i millorar zones ja existents com el pàrquing de la Fontcoberta. “Hem d’oferir aparcaments pels veïns, els turistes, la gent que va a comprar durant una estona o els que venen a treballar i estan aquí tot el dia”, deia Oliver Klein.

En matèria d'habitatge, l'alcaldable del NMC reconeix que hi ha un problema a Cambrils i que l'Ajuntament hauria d'oferir lloguers públics per sota del preu de mercat. En matèria energètica, Klein creu que “ens hem quedat enrere” en el potenciament de les renovables en comparació amb altres ciutats i que Cambrils té molts edificis on s'hi podrien instal·lar plaques solars. La seva proposta a mitjà-llarg termini és crear una empresa municipal d'energia que gestioni aquests recursos.

Maduresa, tranquil·litat i moderació”

Oliver Klein va tancar l'acte destacant el paper “madur, tranquil i moderat” del Nou Moviment Ciutadà i demanant el vot a tots els assistents que van omplir la sala d'actes del Centre Cultural. “Som la tercera ciutat del Camp de Tarragona i ho hem de reivindicar”, havia dit el candidat, “i nosaltres, que som un partit municipalista, som els millors per fer-ho”.

Els membres de la llista del NMC en acabar la presentació del programa (Foto: Andreu Dalmau)

 

L’Apunt

Punts clau del programa electoral del NMC

1. Nova onada d'inversió pública amb projectes del C/Orquídies, l'Avinguda Diputació, C/ Colom, C/Pau Casals i el teatre Auditori com a prioritat.

2. Obrir una llar d'infants per a oferir places públiques municipals de 0 a 3 anys per a donar servei a Molí de la Torre i Vilafortuny.

3. Construir la nova Comissaria de la Policia Local de Cambrils i habilitar una comissaria de policia local a la platja durant la temporada alta.

4. Promoure la construcció d'habitatge de primera oportunitat per a joves i dotacional per a gent gran.

5. Crear la Ciutat de Esport de Cambrils amb un nou Palau d'Esports i una piscina olímpica. A Vilafortuny, construir noves instal·lacions esportives de primer nivell.

6. Nova llei de barris que uneixi la Pallissa i el barri de l'Estació amb el Celler i el Mercat Municipal al centre.

7. Pla de xoc contra la bretxa digital: facilitar els tràmits de l'administració local a la gent gran. Aposta decidida per les energies renovables instal·lar plaques fotovoltaiques a tots els edificis municipals.

8. Obrir l'ateneu els caps de setmana per a la celebració de concerts i construir un nou Skatepark.

9. Habilitar els patis de les escoles com a espai ciutadà. Impulsar una línia de batxillerat artístic així com cicles formatius relacionats amb l'esport, salut i les noves tecnologies

10. Crear aparcaments de titularitat municipal començant pel Parc del Pescador. Ampliar els criteris d'accessibilitat a les vies públiques del municipi.

Comenta aquest article