Societat

Entitats

El Cagarrieres inauguren l'exposició del 20è aniversari de la colla

Els diables Cagarrieres van inaugurar l'exposició commemorativa del 20è aniversari de la colla, ahir al vespre a l'Espai El Pati del Centre Cultural

Per Lluís Rovira i Barenys

Els timbalers dels Cagarrieres van obrir l'acte
Els timbalers dels Cagarrieres van obrir l'acte | Lluís Rovira i Barenys

Els diables Cagarrieres van inaugurar l'exposició commemorativa del 20è aniversari de la colla, ahir al vespre a l'Espai El Pati del Centre Cultural. Abans de la inauguració una tanda de llamps i trons, acompanyats per la pluja, va servir de preàmbul a l'acte. Els timbalers dels Cagarrieres van agafar el relleu del rebombori meteorològic i va encetar l'acte amb una actuació des del pis superior a la zona de l'exposició.

L'exposició mostra un vestit de cadascuna de les colles del Baix Camp que actualment estan en actiu, una dotzena. Unes colles que el proper 10 de juny es trobaran a Cambrils per celebrar la 9a Trobada de Diables del Baix Camp el dissabte 10 de juny. Aquesta trobada consistirà en un correfoc infantil, a la tarda, i en el correfoc dels grans, a la nit, amb inici a la plaça del Setge. L'exposició també mostra fotografies de la colla i recull moments significatius d'aquests 20 anys d'existència com és l'inici de la colla, la presentació de la colla infantil o l'estrena de la Galera de Foc, la bèstia de foc dels Cagarrieres. La inauguració va comptar amb la presència de l'alcalde, Oliver Klein, que va encoratjar als Cagarrieres a seguir endavant. També va comptar amb la presència de Josep M. Garriga, cap de la colla de diables del Barri de l'Eixample, els predecessors dels Cagarrieres. Una colla que va nèixer a les Festes dels Barris de l'Eixample i que es va constituir formalment l'any 1985 i va cessar la seva activitat l'any 1999. Garriga va explicar com se li va eixamplar el cor quan tres dels membres dels Cagarrieres van anar a veure'l i li van dir que volien constituir una nova colla de diables a Cambrils.

Reivindicació del local

El cap de colla dels Cagarrieres, Jacob Gil, va destacar el valor humà de la colla, "la gent que formeu part dels Cagarrieres sou el gran actiu de la colla. Som com una família", va manifestar. També va fer un reconeixement als diferents caps de colla que hi ha hagut en aquests 20 anys. I també hi va haver temps per a la reivindicació del tan anhelat local de Festes. Gils el va tornar a reivindicar com una necessitat per a les entitats festives cambrilenques. El presentador de l'acte, moments abans, ja havia fet broma amb aquest tema i va demanar a l'Ajuntament que els deixessin assajar al teatre auditori que es troba a mig fer des de fa molts anys, "allí no cremaríem res", va assegurar.

A la part final de l'acte es va fer la presentació del vídeo promocional de la colla, fet per la productora cambrilenca Sinestèsic. Amb un brindis conjunt i un petit refrigeri es va donar per inaugurada l'exposició que romandrà oberta fins passada la Fira.

Jacob Gil, cap de colla dels Cagarrieres, en un moment de la seva intervenció (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
La colla va fer entrega de les noves samarretes a l'alcalde Oliver Klein, a Josep M garriga i a la tècnica de Festes, Concep ferré, a més dels anteriors caps de colla (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
Brindis dels Cagarrieres com a final de l'acte d'inauguració de l'exposició (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article