Societat

Documental

Emoció i riures a la projecció d’«Unzué. L’últim equip del Juancar» al cinema Rambla de l’Art

El documental mostra el dia a dia de l’exfutbolista Juan Carlos Unzué i d’altres malalts d’ELA, entre ells el cambrilenc Siscu Morell

Per Cristina Sierra

El cinema Rambla de l'Art es va omplir per veure el documental que mostra la realitat de l'ELA
El cinema Rambla de l'Art es va omplir per veure el documental que mostra la realitat de l'ELA | Cristina Sierra

El cinema Rambla de l’Art va projectar, ahir al vespre, el ocumental Unzué. L'últim equip del Juancar, un relat colpidor que mostra la dura realitat dels malalts d’ELA. Més de 145 cambrilencs i cambrilenques van poder conèixer a través del testimoni de l’exfutbolista i d’altres malalts, entre ells Siscu Morell, com és el seu dia a dia i el de les seves famílies en aquesta lluita contra la malaltia neurodegenerativa. 

El cambrilenc i un altre dels protagonistes, Ildefons Oliveras, van estar presents en aquesta projecció que va fer emocionar i riure als espectadors. El documental, produït per TV3, és tota una lliçó de vida que ensenya com la vida d’Unzué va canviar el dia que li van detectar que patia l’ELA, al juny de 2020. Durant una hora i mitja, l’exfutbolista, junt amb la seva inseparable dona María Elorza, relaten com els ha canviat la vida des del diganòstic i visiten i fan trobades amb els membres de l'equip més especial de l'exfutbolista, mostrant tots les seves ganes de viure. 

L’acte va comptar amb la presència de Jesús Muñoz, codirector del documental, que va destacar com els protagonistes s’han sincerat davant les càmeres per mostrar la seva vida. "S’han obert totalment, expliquen la seva realitat. Això és molt lloable", va afirmar. 

Un projecte que, com va dir emocionat Siscu Morell, "ho han sabut fer molt bé, s’ha triat el que s’havia de triar i s’ha donat molta visibilitat a la malaltia. Estic molt content d’haver pogut participar".

Aquelles persones que vulguin veure el documental al Cinema Rambla de l’Art tenen temps fins el proper dijous.

Després de la projecció es va fer una tertúlia per conèixer més detalls del documental

 

Comenta aquest article