Societat

Tast

Els vins del Celler de Capçanes, protagonistes de la represa del Tast i Maridatge de la Taberna Lekeitio

L'enòloga del Celler de Capçanes, la cambrilenca Anna Rovira, va ser l'encarregada de presentar els vins, ahir al vespre

Per Lluís Rovira i Barenys

L'enòloga del celler de Capçanes, Anna Rovira, va conduir l'activitat de tast i maridatge
L'enòloga del celler de Capçanes, Anna Rovira, va conduir l'activitat de tast i maridatge | Lluís Rovira i Barenys

Els vins del Celler de Capçanes van ser els protagonistes, ahir al vespre, de la represa de l'activitat Tast i Maridatge de la Taberna Lekeitio. Uns vins que van ser presentats per l'enòloga del celler de Capçanes, la cambrilenca Anna Rovira, enòloga de l'any per la revista alemanya "Selection". El Tast va comprendre cinc vins negres d'aquest celler de la D.O. Montsant que es van acompanyar de formatges, carpaccio de vedella, embotits ibèrics, tataki de tonyina i postres. Els vins seleccionats per l'enòloga cambrilenca van anar des del vi jove fet amb garnatxa (La Nit de les Garnatexs Panal), passant per un vi fet amb garnatxa amb uns mesos de pas per bota (Lasendal); un vi amb cupatge de garnatxa i carinyena i amb criança (Costers del Gravet) i el vi estrella del celler, el Cabrida fet amb garnatxa i amb criança. Un vi que va ser distingit com el millor vi de Catalunya en la darrera edició dels premis Vinari. Finalment, un vi dolç (Pansal de Calàs) va servir per acompanyar l'assortiment de postres.

La Taberna Lekeitio, ubicada a la plaça de l'Església de Sant Pere, ja venia fent aquests tastos i maridatges i els va interrompre amb la pandèmia. Amb el tast d'ahir al vespre es reprèn aquesta activitat, que tindrà diferents cellers com a protagonistes, amb la voluntat de realitzar-la amb periodicitat quainzenal.

Comenta aquest article