Informació general

Eleccions 28M

Junts per Cambrils presenta 35 propostes per transformar la ciutat

El "Projecte Acció Cambrils" inclou impulsar el polígon Belianes, finalitzar el Teatre-Auditori, crear habitatges socials, construir un pavelló lleuger a Vilafortuny o fer una regidoria de platges

Per Cristina Sierra

Enric Daza durant la presentació del programa electoral a l'hotel Port Eugeni
Enric Daza durant la presentació del programa electoral a l'hotel Port Eugeni | Cristina Sierra

A poques hores d’iniciar oficialment la campanya, Junts per Cambrils presentava a l’hotel Port Eugenia el seu programa electoral sota el títol de "Projecte Acció Cambrils". L’alcaldable de la formació, Enric Daza, va explicar als assistents que aquest full de ruta recull les peticions de les entitats amb les que s’han reunit en les darreres setmanes. En aquestes trobades se’ls hi va fer la mateixa pregunta: "Quin Cambrils voleu?".

"Hem anat sumant diferents propostes que tenen a veure amb l’experiència que he adquirit aquests quatre anys com a regidor", va manifestar el candidat, que acte seguit va desgranar les 35 accions prioritàries, en diferents àmbits com l’urbanístic, turístic, comercial, esportiu, benestat social, ensenyament, joventut, promoció económica, festes o medi ambient, que vol tirar endavant si assoleix l’alcaldia.

Daza va centrar la primera part en propostes d’Urbanisme i Obra Pública, una regidoria que va portar fins el passat febrer. Entre les accions, hi ha la d’impulsar el polígon Belianes perquè "sigui un referent a les comarques del sud de Tarragona"; fer seguiment del projecte del TramCamp i continuar obrint passos provisionals a l’antic traçat ferroviari per "acabar amb les barreres arquitectòniques i facillitar la vida a les persones"; destinar parcel·les per a la construcció d’habitatges socials pels joves i la gent gran; remodelar el carrer de les Orquídies i impulsar la fase 2 de millora dels carrers de la Llosa; transformar l’avinguda de la Diputació des del Club Nàutic fins el Pi Rodó i els seus carrers transversals; urbanitzar el camí del cementiri per dignificar la part nord del municipi i construir la nova estació d’autobusos.

"Si algú sap com finalitzar les obres del Teatre Auditori sóc jo perquè he treballat el tema"

En aquest part es van escoltar tres dels grans projectes que també porten als seus programes diversos partits, el primer d’ells, el Teatre Auditori. "Si algú sap com finalitzar les obres sóc jo perquè he treballat el tema", va expressar el candidat, que va argumentar que la solució és modificar el plantejament urbanístic que permetrà la construcció d’un hotel a la zona on ara hi ha l’estació d’autobusos. "Estic convençut que en el moment que estigui tramitat ens plouran les empreses. Volem un hotel amb palau de congressos que estigui connectat amb el Teatre Auditori que tanta falta ens fa", va dir. 

El segon projecte és la segona fase de la Rambla de Jaume I, amb la remodelació del carrer de Pau Casals i la finalització de la Rambla des de la rotonda del carrer de les Drassanes fins al Club Nàutic. "És un dels projectes que s’ha d’implantar només arribar a l’Ajuntament i espero que sigui amb mi com alcalde", va apuntar.

Per últim, Daza també vol convertir en plataforma única tota la zona de la plaça Martí Nolla per donar vida al Mercat Municipal i obrir el Celler. "La plaça és un punt negre que se’ns està morint, ha de ser un espai comercialment potent perquè és el Barri Antic", va destacar.

"No hi ha excusa, Cambrils ha d’estar més net"

Altres propostes del programa "Projecte Acció Cambrils" són: posar en funcionament una regidoria exclusiva de platges; crear un nou pavelló i piscina olímpica a la zona esportiva i un pavelló lleuger a Vilafortuny; posar en marxa un distintiu de marca de qualitat de Cambrils que doni valor als productes Km 0; tancar el circuit de carril bici per potenciar l’ús de la bicicleta; crear un pla d’accesibilitat per eliminar barreres arquitectòniques; crear un punt d’emergències a Vilafortuny i reclamar l’ampliació de l’Hospital Lleuger i el funcionament del quiròfan al 100%; convocar plans d’ocupació relacionats amb la nàutica i energies renovables o garantir que totes les famílies cambrilenques tinguin places a les llars s’infants.

En matèria de promoció econòmica, l’alcaldable va assegurar que el partit vol reduir la pressió fiscal i alleugerar els tràmits i llicències per facilitar l’emprenedoria i donar ús als locals tancats. També vol fer més edicions dels Bons Cambrils per dinamitzar el comerç local.

El candidat va fer referència a la neteja, una de les queixes més generalitzades entre els cambrilencs. Com va assegurar, "renovarem el conveni de la neteja amb l’objectiu d’aconseguir que Cambrils estigui més net i també farem un pla de xoc per renovar papereres. Volem un Cambrils més net i endreçat, més enllumenat eficient i carrers asfaltats com Déu mana. No hi ha excusa, Cambrils ha d’estar més net".

Per últim, Daza va prometre que les entitats tindran el seu desitjat i esperat local de festes i també es farà un Pla Local de la Cultura i les Festes que comptarà amb la participació activa d’associacions i ciutadania. "Encara no hem tancat el programa, anirem introduint propostes. El nou govern demana ambició i rigor. El 28 de maig penseu el que us he explicat ara i, si voleu, si ho fem tot l’equip de Junts, ja sabeu què us toca fer", va cloure.

L'alcaldable de Junts per Cambrils va presentar el seu programa electoral

 

Comenta aquest article