Societat

Castells

Els Xiquets de Cambrils recuperen sensacions a la diada de Porrera

Els Xiquets van completar dos castells i es van refer d'una altra caiguda, afortunadament sense que es produís cap baixa

Per Alejandro Balaguer

Tres de 6 dels Xiquets de Cambrils a Porrera
Tres de 6 dels Xiquets de Cambrils a Porrera | Cedida

Els Xiquets de Cambrils continuen sumant castells en aquest inici de temporada però no van aconseguir completar tres castells a la diada que van celebrar a Porrera aquest passat diumenge de 7 de maig. Després de la caiguda soferta fa un parell de setmanes a Altafulla, l’objectiu de la colla era passar pàgina i recuperar la confiança entre els seus castellers. Tot i això, l’inici de la diada va tornar a ser accidentat i un despenjament al pom de dalt va deixar en carregat el 3 de 6. Afortunadament, en aquesta ocasió la caiguda no va provocar baixes i els cambrilencs es van refer descarregant el segon 4 de 6 de l’any. Després de descartar l’execució d’un tercer castell, la colla va finalitzar l’actuació amb un pilar de 4 per sota i un pilar de 4.

L’actuació també va comptar amb la participació dels Xiquets de Vila-seca i els Castellers de Tortosa. Els vila-secans van estar condicionats per les baixes i només van completar tres pilars de 4 i un pilar de 4. Per altra banda, els tortosins van completar el 3 de 6 i el 3 de 6 amb l’agulla i van deixar en intent desmuntat el 4 de 6.

Gerard Pinyol: “La reacció de la colla ha estat molt bona després de l’incident amb el 3 de 6”

Gerard Pinyol, cap de colla dels Xiquets de Cambrils, va explicar que la colla havia de marxar contenta de la diada perquè la seva reacció havia estat molt bona després de l’incident amb el 3 de 6. D’aquesta manera, va posar en valor l’esforç que havia fet la colla, des de la canalla fins als músics, i el fet de poder refer-se descarregant el 4 de 6. Finalment, també va comentar que tenen l’estructura de troncs i que la qüestió és tenir paciència i continuar assajant per millorar i guanyar confiança.

Pilar de 4 dels Xiquets de Cambrils a Porrera (Foto: cedida)

 

Comenta aquest article