Informació general

Ple

Josep Maria Vallès: «Els contenidors són necessaris, no són una molèstia»

El regidor de Serveis va defensar al darrer la ple la ubicació dels contenidors a la façana marítima, arran d’un prec de Lluís Abella, portaveu de Junts, per col·locar-los en un altre punt que no sigui turístic

Per Cristina Sierra

Imatge de la bateria de contenidors instal·lada a la façana marítima
Imatge de la bateria de contenidors instal·lada a la façana marítima | Lluís Rovira i Barenys

La recent instal·lació de les dues bateries de contenidors al Port de Cambrils va sortir en el torn de precs i preguntes del darrer ple extraordinari celebrat la setmana passada. El portaveu de Junts, Lluís Abella, va ser l’encarregat de fer un prec per a col·locar aquests cotenidors en un altre punt que no sigui tan turístic i "perjudiqui" la imatge del municipi.

"Demanem i exigim als màxims responsables d’aquesta situació, als senyors Oliver Klein -alcalde de Cambrils-, Enric Daza -president de Secomsa a Cambrils- i David Chatelain -regidor del barri del Port-, i a la resta de regidors que formen el govern i que els hi donen suport, que retirin de manera immediata els contenidors de recollida de brossa de la façana marítima. Trobem inadmissible que se n’hagin col·locat vuit al llarg de la façana i que perjudiquen greument la imatge de tot el municipi. No es pot permetre que la carta de presentació de Cambrils es converteixi en un abocador de brossa i males olors", va denunciar el regidor.

Abella també va apuntar que aquesta nova instal·lació era fruit de la "improvisació i mala planificació" del govern local. "Han estat incapaços de trobar una millor ubicació i han optat per la solució més senzilla, menystenint les evidents conseqüències". El portaveu també va fer referència a la recollida de signatures que està fent un grup de cambrilencs per exigir la retirada dels contenidors. "Els preguem que facin el favor de tocar de peus a terra, apliquin el sentit comú i donin l’ordre pertinent per a rectificar aquesta aberració", va demanar el regidor.

Canvi de model turístic

El regidor de Serveis, Josep M. Vallès va voler respondre aquest prec del grup de l’oposició, remarcant que, "els contenidors són necessaris, no són una molèstia". El regidor va reafirmar les millores que suposa pel municipi fer la recollida selectiva i beneficiar el medi ambient i també va deixar clar que el model turístic que té Cambrils s’ha de canviar.

"El nostre punt fort com a municipi és que hi hagi una bona qualitat de vida i també comporta que el turisme vingui. Som una ciutat que viu i que treballa, la qualitat de vida és lo principal i també ho és una bona gestió de la brossa", va dir Vallès, que també recordava que, en plena temporada turística, es triplica la brossa. "El concepte turístic que hem conegut està desfasat, hem de treballar per tenir una bona qualitat de vida. Els contenidors han de seguir funcionant", va manifestar.

Cal recordar que ara fa un mes el grup municipal d’ERC va enviar un comunicat per a denunciar la ubicació dels contenidors al Port, així com també els veïns i comerciants de la zona, que van afirmar a revistacambrils.cat que van afirmar que comportaven "problemes de males olors i de soroll pels veïns, pels comerços i pels usuaris dels establiments que es troben a primera línia".

Comenta aquest article