Informació general

Eleccions 28M

Lorena Roldán, diputada del PP: «Cambrils es mereix un alcalde com el David Chatelain»

L’alcaldable del partit presenta la seva candidatura recolzat pel secretari general del PP de Tarragona, Rafa Luna; el president del PP de Tarragona, Mario García i el diputat i portaveu adjunt del PP al Congrés dels Diputats, Mario Garcés

Per Cristina Sierra

Lorena Roldán durant la seva intervenció a l'acte de presentació de la candidatura del PP de Cambrils
Lorena Roldán durant la seva intervenció a l'acte de presentació de la candidatura del PP de Cambrils | Cristina Sierra

L’Hotel Sol Port Cambrils va acollir, ahir al migdia, la presentació de la candidatura del PP a les eleccions municipals del 28 de maig. L’alcaldable del partit, David Chatelain, va estar acompanyat pel secretari general del PP de Tarragona, Rafa Luna; el president del PP de Tarragona, Mario García; la diputada del PP al Parlament de Catalunya, Lorena Roldán, i el diputat i portaveu adjunt del PP al Congrés dels Diputats, Mario Garcés. També hi van assistir militants, simpatitzants i cambrilencs que van omplir la sala per mostrar el seu suport al candidat.

L’acte es va iniciar amb les intervencions, íntegrament en castellà, dels quatre representants provincials, catalans i estatals del partit. "Vull llençar un missatge d’optimisme perquè hem d’aconseguir que el PP a la província de Tarragona torni a ser el que era", va manifestar Mario García, que va posar, a tall d’exemple, els resultats que la formació va obtenir a Cambrils a les eleccions de 2011, on va aconseguir quatre regidors. "El David Chatelain és l’únic regidor del PP de la província de Tarragona que està al govern. Està fent molt bona feina al capdavant de les regidores d’Hisenda i Seguretat Ciutadana, la gent del carrer ho està valorant", va dir el president provincial.

Lorena Roldán: "La senyora Mendoza es pensava que l’Ajuntament era el seu ‘cortijo’"

En aquesta línia, la diputada del PP al Parlament de Catalunya va posar en valor la feina del partit a Cambrils, destacant que és "font d’orgull". Tot seguit, va barrejar el procés independentista amb el treball de la formació a nivell local, recordant que Chatelain va ser un dels impulsors per "fer fora a ERC" del govern. "La senyora Mendoza es pensava que l’Ajuntament era el seu ‘cortijo’, i això no és", va afirmar.

Lorena Roldán també va demanar el vot pel candidat del partit a Cambrils, que es presenta per tercer cop a l’alcaldia. "Aquestes eleccions van de un govern que ens respecti a tots. Amb tu (David) com a alcalde podem aconseguir un Cambrils millor. Ser del PP a Catalunya no és fàcil, implica ser valent, lluitar i defensar allò que és just. Cambrils es mereix un alcalde com el David Chatelain", va expressar.

Mario Garcés: "Hem de reivindicar la nostra posició d’espanyols que estimem Catalunya"

El portaveu adjunt del PP al Congrés dels Diputats també va centrar part del seu discurs en el separatisme, apuntant que "s’ha de combatre intel·ligentment". A més, va fer referència a les eleccions generals que es celebraran al desembre. "David, tu seràs l’alcalde de Cambrils però sobretot això suposarà l’avantsala del que passarà a les eleccions estatals", va remarcar. 

Garcés va demanar als militants i simpatitzants que "hem de reivindicar la nostra posició d’espanyols que estimem Catalunya, que volem una Catalunya oberta" i va cloure la seva intervenció demanant el vot pel candidat cambrilenc. "Tenim l’oportunitat de demostrar que el PP representa els valors del pluralisme, som els únics defensors del sistema constitucional", va assegurar.

David Chatelain durant la presentació de la seva candidatura

El "cambrilisme" com a eix vertebrador de la campanya

A continuació va ser el torn de l’alcaldable, que va fer un avançament, en català i castellà, del seu programa electoral que té l’objectiu d’aconseguir els 50.000 habitants al municipi i que ha detectat dos problemes clau que s’han de resoldre: l’envelliment de la ciutat i les infraestructures. També hi ha la voluntat de crear un fòrum urbanístic per decidir solucions, un pla integral de rehabilitació de vials i voreres i una ciutat més eficient i sostenible. Entre els grans projectes que contempla el partit hi ha el de finalitzar el nou pavelló, construir la nau de la brigada i una nova comissaria, un parc infantil al Regueral, una zona d’estacionament per a autocaravanes o una nova política d’aparcaments.

Uns projectes que s’inclouen en una campanya que vol treure pit del "cambrilisme". Com va manifestar Chatelain, "ser cambrilencs és una forma de veure la vida, de compartir un espai que tots considerem malgrat tot un paradís, i que podem criticar, però que no ens el toquin", va dir.

El candidat va remarcar aquest "cambrilisme" per construir "un municipi atractiu", que deixa les ideologies de banda amb l’objectiu de tenir una ciutat millorada i amb serveis eficients. "És un moviment imparable on tothom hi cap, i ser partícip representa una gran responsabilitat que no s’acaba emetent en un vot, sinó que va més enllà i que obliga a tenir cura del lloc on vivim, dels seus carrers, a practicar el respecte amb la resta de convilatans o a procurar ser cívics. Només existeix una condició per a sumar-s’hi: estimar Cambrils", va afirmar Chatelain, que també va projectar uns vídeos que es penjaran a xarxes socials i que mostren com es practica el "cambrilisme".

La sala de l'hotel Sol Port Cambrils es va omplir de militants i simpatitzants del PP

Llista del Partit Popular a les eleccions del 28 de maig

1. David Chatelain Lucena

2. Patricia de Miguel Ladreda

3. Ángel Guillén Pajuelo

4. José Alberto Sánchez Herrera

5. Francisca Martín Suárez

6. Jesús M. Lazcano López

7. Marta Callau Quintana

8. Fernando Rodríguez Rubio

9. Raquel Valle Escolano

10. Soraya Riski Hernández Lantigua

11. Germán Ariel Rodríguez Alarcón

12. Míriam Delia Alfaro Meza

13. Daniel García Jiménez

14. Julián Isidro Fernández Crespo

15. Antonia Orriols Casals

16. Álvaro Estévez Rodríguez

17. Alexandra Ledesma Ferraté

18. Maria Teresa Pallarés Rodríguez

19. Fernando de Miguel Miñan

20. Mª Carmen Quintana Estefanía

21. Luis Sardà Albacar

Comenta aquest article