Infocomercial

Publireportatge

Els cursos per obtenir llicència de navegació de Gesemar atreuen diferents perfils amb l'arribada de la calor a Marina Cambrils

Capitanejar una embarcació és una activitat que ha guanyat molts adeptes els darrers anys; escoles nàutiques com la de Gesemar de Cambrils ofereixen cursos adaptats a les diferents titulacions durant tot l’any

Per Redacció

Els cursos per obtenir llicència de navegació de Gesemar atreuen diferents perfils amb l'arribada de la calor a Marina Cambrils
Els cursos per obtenir llicència de navegació de Gesemar atreuen diferents perfils amb l'arribada de la calor a Marina Cambrils | Cedida

Marina Cambrils comença a experimentar l’arribada del bon temps i a captar l’interès de persones, de diferents perfils, que se senten atretes per la nàutica. En els darrers anys, i especialment en temporada estival, el turisme nàutic ha experimentat una creixent popularització que s’ha vist reflectida en les escoles nàutiques que ofereixen cursos per obtenir llicències de navegació, com és el cas de Gesemar de Cambrils, la qual compta amb un recorregut de 20 anys i un instructor que fa 40 anys que es dedica al mar.

L’escola, amb base a Marina Cambrils, imparteix cursos durant tot l’any per cadascuna de les diferents titulacions de patró/ona. Depenent de l’eslora de l’embarcació i la distància de la costa a la qual es vol navegar, hi ha diverses possibilitats. D’entre les més bàsiques i populars hi ha el Patró/ona de Moto Nàutica o la Llicència de Navegació que permet governar petites embarcacions de fins a 6 m d’eslora sense allunyar-se més de 2 milles de la costa durant el dia. També, permet pilotar motos d’aigua de màxim 55 CV. Aquest curs té una durada de 6 h i no requereix fer examen.  

Entre les titulacions més demandades durant tot l’any, també hi ha el de Patró/ona de Navegació Bàsica (PNB) per dirigir embarcacions de fins a 8 m d’eslora i navegar a una distància màxima de 5 milles de la costa, així com el de Patró/ona d’Embarcació d’Esbarjo (PER) que permet capitanejar embarcacions de fins a 15 m d’eslora i navegar fins a 12 milles de la costa. Ambdues opcions donen llicència també per a la conducció de motos aquàtiques.

Per aquelles persones que ja estan familiaritzades amb un determinat nivell de navegació, Gesemar també ofereix cursos de categoria superior com són els de Patró/ona de Iot per governar embarcacions de fins a 24 m d’eslora i una distància de fins a 150 milles de la costa o el de Capità/ana de Iot que permet la navegació sense límits.

La democratització de les noves tecnologies ha permès que, en els darrers anys, la part teòrica d’aquests cursos es pugui realitzar també de forma online; una opció mitjançant la qual l’alumne pot avançar al seu ritme, consultant als instructors quan sigui necessari. Aquesta modalitat, però, no substitueix a la formació presencial, que continua sent l’opció escollida per a molts alumnes. Les pràctiques de navegació de l’acadèmia cambrilenca es duen a terme a Marina Cambrils amb el veler Marevento.

Davant l’arribada de la temporada alta, l’operador destaca la responsabilitat que suposa esdevenir patró/ona d’una embarcació i la necessitat de disposar d’una bona preparació per poder navegar amb total tranquil·litat i garantia. En aquest sentit, Gesemar ofereix cursos complementaris de perfeccionament -seguretat i maniobra- dirigits a la navegació a motor o a vela. Els experts en navegació els recomanen especialment per reforçar les pràctiques oficials requerides per obtenir la titulació, guanyar experiència i soltesa per gaudir del mar amb tots els sentits.

Més informació a la Web de Gesemar.

Comenta aquest article