Informació general

Eeleccions 28M

Juan Carlos Romera, alcaldable de Cs: «Serem les úniques persones que aconseguirem fons Next Generation per Cambrils»

La formació presenta la seva candidatura traient pit de tota la feina que han fet els seus tres regidors durant els 18 mesos de govern

Per Cristina Sierra

D'esquerra a dreta: Hilje Steendam, Yolanda Burgos, Juan Carlos Romera, Santi Gámez i Eduard García
D'esquerra a dreta: Hilje Steendam, Yolanda Burgos, Juan Carlos Romera, Santi Gámez i Eduard García | Cristina Sierra

Ciutadans (Cs) va presentar ahir al vespre, a l’Hotel Port Eugeni, la seva candidatura a les eleccions municipals del 28 de maig. L’alcaldable del partit, Juan Carlos Romera, va ser el gran protagonista de l’acte que es va iniciar amb un muntatge fotogràfic de diferents moments dels tres regidors de la formació durant seva etapa al govern local.

Yolanda Burgos, actual regidora de Turisme i número 3 de la llista, va ser l’encarregada d’obrir la presentació traient pit de la gestió que han fet els membres de Cs. "Crec que hem fet una molt bona feina, amb treball i il·lusió pel progrés de Cambrils. L’octubre de 2021 ens vam incorporar al govern assumint les àrees de Promoció Econòmica, Govern Obert i Turisme. Crec que en aquests mesos hem pogut demostrar la nostra capacitat de millorar, ho hem fet amb la voluntat de sumar", va afirmar.

La regidora va destacar que Cs sempre ha posat Cambrils per davant de tot. "No trobareu cap crítica gratuïta cap als nostres companys de consistori, no és el nostre estil. No ho hem fet perquè des del primer moment hem treballat sota la consigna de que Cambrils és el més important", va dir Burgos, que també va remarcar que tenen una llista amb gent "molt preparada, disposats a treballar amb honradesa i rigor. Volem ser molt més ambiciosos".

A continuació va ser el torn d’Eduard García, número 4 de la llista, que va fer un repàs d’algunes de les tasques realitzades per incentivar el comerç, com els Bons Cambrils o la campanya de Nadal que s’ha millorat amb l’entrada de Juan Carlos Romera a la regidoria de Promoció Econòmica. L’empresari també es va referir a les candidatures que les àrees dirigides pels seus companys de partit han presentat als Fons Next Generation: 4 milions pel Turisme; 200.000 euros per la digitalització i 500.000 pel comerç.

Intervenció de Yolanda Burgos a l'acte de presentació de la candidatura de Ciutadans 

Juan Carlos Romera: "Ha estat un privilegi treballar de la mà del sector comercial, només calia una cosa i era que algú els escoltés"

El candidat de la formació va prendre el torn de paraula per a posar en valor tot el que s’ha fet des de les regidories de Promoció Econòmica, Turisme i Govern Obert i que porta la "marca Ciutadans". L’alcaldable va destacar especialment l’impuls que s’ha donat a la Fira Multisectorial, així com la reforma del Mercat Municipal de la Vila. "Hem rebut 200.000 euros de la Diputació amb només un sol diputat de Cs. Mitjançant el consens, hem aconseguit portar aquests diners; és la major partida econòmica que rep Cambrils de la Diputació per a fer una reforma d’aquestes característiques", va expressar.

Romera també va fer referència a la seva visita recent al Parlament Europeu, on li va cridar l’atenció la bona sintonia existent entre partits de diferents ideologies. En aquest punt va parlar sobre les candidatures presentades als fons europeus. "Serem les úniques persones que aconseguirem fons Next Generation per Cambrils. Això és una obvietat i estic molt orgullós de la feina que hem fet al govern, Ciutadans som gent de govern", va apuntar.

Respecte la seva feina al capdavant de Promoció Econòmica, el candidat va posar èmfasi en la seva relació amb els comerciants cambrilencs. "Ha estat un privilegi treballar de la mà del sector comercial, només calia una cosa i era que algú els escoltés, portaven molts anys sense que ningú els escoltés", va manifestar Romera.

Sobre la feina duta a terme pels seus companys, Romera va parlar del "salt qualitatiu" que hi ha hagut en les campanyes gastronòmiques gràcies al treball de Yolanda Burgos i de la "gestió tranquil·la" de Santi Gámez amb el concurs de les guinguetes. 

"A nosaltres no ens trobaran en la línia de gestió de la crítica per la crítica"

En el seu discurs, Romera va fer menció de "dues situacions" que els hi han provocat "un sentiment de disgust" durant aquest temps al govern. Per una banda, les "crítiques absurdes d’aquells que fins fa poc governaven" i, per l’altra, "situacions internes de partit amb tensions que nosaltres hem respectat però que no han ajudat en res per a treballar pel nostre municipi". Per tot plegat, el candidat va deixar clar que Cs no entrarà en aquest joc de la crítica per aconseguir més vots. "A nosaltres no ens trobaran en la línia de gestió municipal de la crítica per la crítica perquè nosaltres tenim clar que Cambrils és el més important", va reiterar.

Sobre el seu programa electoral, Romera va ressaltar "l’ambició" per impulsar un pla estratègic amb horitzó 2033. Un pla de ciutat que volen treballar amb el màxim consens dels partits representats a l’Ajuntament i amb la societat civil cambrilenca. "Hem de ser capaços de fer-ho, hem de posar en marxa un procés participatiu per treballar tots plegats. Hem de projectar el nostre municipi a 10 anys vista i impulsar iniciatives a llarg termini", va comunicar.

Entre els projectes que els hi agradaria tirar endavant, hi ha la peatonalització de l’avinguda de la Diputació; solucionar el contracte de la neteja; impulsar el servei de taxi ecològic; donar una sortida al Teatre-Auditori; triplicar els recursos al pla de dinamització comercial; fer un mercat de pagès; donar suport al sector pesquer o peatonalitzar la zona del Mercat de la Vila. Precisament d’aquest projecte va remarcar que, "a l’octubre de 2024 el nou Mercat serà una realitat". 

Juan Carlos Romera, alcaldable de Ciutadans, durant el seu discurs 

Llista de Ciutadans a les eleccions del 28M

1. Juan Carlos Romera Gil

2. Santiago Gámez Moreno

3. Yolanda Burgos Vena

4. Eduardo García Fernández

5. Hilje Steendam

6. Eugenio Olmo Parapar

7. Juan Carlos Sañudo Miranda

8. Ana Maria Pavón Díaz

9. Mª Luz González Jiménez

10. Manuel Fernández Sangil

11. Óscar López Fajardo

12. Isabel Villanueva Durán

13. Eugenio Cots Miranda

14. Robert Gámez Curto

15. Alexandra Arias Orbes

16. Fco. Javier Martínez Romero

17. Mª Milagros García Azuaga

18. Mª Carmen Jiménez Bernal

19. Antonio Sevilla Castillo

20. David Romera Arnaiz

21. Carlos Sánchez Martín

Suplents

1. Mª Teresa Castells Galcera

Comenta aquest article