Cultura

Concurs literari

L’Ajuntament convoca els Premis Vila de Cambrils de poesia, narrativa i fotografia

Les bases ja es poden consultar i descarregar des de la pàgina web de l’Ajuntament

Per Redacció

Convocatòria dels Premis Vila de Cambrils
Convocatòria dels Premis Vila de Cambrils | Cedida

El Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils convoca els Premis Vila de Cambrils en les modalitats de fotografia, narrativa marítima i poesia; amb l'objectiu de continuar potenciant la cultura i la creació artística. Les bases reguladores i els decrets de convocatòria dels premis, que inclouen les bases específiques de les edicions d’enguany, es poden trobar al web de l’Ajuntament de Cambrils (www.cambrils.cat/cultura/premis-i-beca).

El lliurament de premis de tots els certàmens culturals tindrà lloc el dia 26 de novembre de 2023 a les 12 hores a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cambrils.

32è Premi de Fotografia Vila de Cambrils

El Premi de Fotografia Vila de Cambrils està organitzat per l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils. Les bases i la convocatòria de la 32a edició es poden trobar a la web de la federació. El termini de presentació de les obres al premi finalitza el proper 1 de juny de 2023.

13è Premi de Narrativa Marítima - Josep Lluís Savall

La finalitat del Premi de Narrativa Marítima Josep Lluís Savall és promoure i donar suport a la nostra llengua escrita i fer que la mar, element ineludible en l’evolució història de la vila, adquireixi una paper protagonista i impulsi Cambrils com a referent literari i cultural del nostre país.

Els i les participants han de ser majors de 18 anys i les seves obres han d’estar escrites en llengua catalana i en qualsevol modalitat del gènere narratiu (novel·la, recull de contres, dietari, relat de viatges...) adreçades a un públic adult. Cada autor o autora podrà concursar-hi amb una sola obra, que tingui la mar com a element principal. Cal que siguin obres originals i inèdites.

Les obres s’han d’enviar per correu electrònic a preminarrativa@cambrils.cat seguint el procediment que s’indica a la convocatòria. La data límit de recepció de les obres serà el 2 d’octubre de 2023. L’autor o autora de l’obra guanyadora rebrà un premi de 3.000 euros, així com l’edició de l’obra guanyadora a càrrec de l’Editorial Cossetània.

El jurat de la 13a edició del Premi de Narrativa Marítima estarà format per Marta Magrinyà Masdeu, escriptora; Montserrat Recasens Massagué, bibliotecària i cap de biblioteques municipals de Tarragona; Pau Vidal Gavilán, escriptor; Pere Navarro Gómez, filòleg i professor de la URV, i Raquel Estrada, representant de l’Editorial Cossetània.

12è Premi de Poesia Vila de Cambrils

El Premi de Poesia Vila de Cambrils té la voluntat de promoure la nostra llengua escrita en vers. Les obres que es presentin han d’estar escrites en llengua catalana i ser originals i inèdites. Hi poden prendre part totes les persones majors de 18 anys d’arreu del món.

La temàtica dels poemes és lliure i s’han d’enviar per correu electrònic a premipoesia@cambrils.cat, seguint el procediment que s’indica a la convocatòria. La data límit de recepció serà el 2 d’octubre de 2023. Cada autor només podrà concursar amb una sola obra. S’atorgarà un primer premi de 500 euros i un segon premi de 200 euros.

El jurat de la 12a edició del Premi de Poesia Vila de Cambrils estarà format per Adrià Targa Ramos, poeta; Anna Molina Casado, poetessa i guanyadora del 2n premi de l’11è Premi de Poesia Vila de Cambrils; Adam Manyé Sardà, filòleg i poeta; Rosa Comes Casas, poetessa i cap de Servei de Cultura de la Diputació, i Helena Martínez Ferreruela, poetessa i directora del Servei Local de Català de Cambrils.

Comenta aquest article