Informació general

Amants dels Alfa Romeo Montreal d'arreu d'Europa es reuniran a Cambrils en la seva trobada anual

Per Judit Pinazo

Agustí Vilella i el seu Alfa Romeo Montreal de l'any 1972, ahir a la tarda al passeig de les Palmeres

Entre el 13 i el 16 de setembre se celebrarà a Cambrils una concentració de vehicles Alfa Romeo, model Montreal. El cambrilenc Agustí Vilella ha estat l'encarregat d'organitzar la trobada d'enguany a Cambrils, una trobada que cada any, des de fa 21 anys, s'organitza en alguna ciutat europea. Segons Vilella, els encarregats d'organitzar-les són una colla "d'amants d'aquest model d'Alfa Romeo que durant tot l'any estem en contacte per Internet". De moment, per la trobada d'enguany, que és la primera vegada que se celebra a Catalunya, ja s'hi han inscrit 33 vehicles –sense comptar l'Alfa Romeo Montreal d'Agustí Vilella– i un total de 66 persones provinents d'arreu d'Europa: Finlàndia, d'Holanda, de Gran Bretanya, França, Suïssa, Itàlia o Portugal.

La trobada

Per a la trobada, que durarà quatre dies, s'han organitzat diverses activitats. El dia de l'arribada, el proper 13 de setembre, està previst una visita al castell d'Escornalbou i una visita al museu privat de cotxes i motos antics de Marc Vidal, a Riudoms. El segon dia els amants de la velocitat podran posar a prova els vehicles al circuit de Calafat. Més tard visitaran la cartoixa d'Escaladei i un celler. En la tercera jornada els participants visitaran una altra col·leció de cotxes antics. En aquest cas la col·lecció Magrinyà amb més de 100 cotxes d'entre els anys 1920 i 1980. La jornada també inclourà una visita a l'església modernista de Montferri. Finalment, l'últim dia, abans que els participants marxin, se celebrarà un esmorzar mariner a la Confraria de Pescadors i es farà una fotografia de grup abans de posar punt i final a la trobada.

Durant tota l'estada, els participants estaran allotjats a l'hotel Mònica. Destacar que el dia 14 es farà un sopar de gala en què se sortejarà entre els assistents un rellotge Monòmetre del dissenyador italià Giuliano Mazzouli, valorat en 3.000 euros gentilesa de la firma Atempo Collectors de Reus i que entregarà el mateix dissenyador.

L'organització de la trobada ha comptat també amb la col·laboració del Patronat de Turisme de Cambrils, de la Cooperativa Agrícola i de la Unió de Botiguers.

El cotxe

Els Alfa Romeo Montreal són uns vehicles amb una trajectòria particular i d'unes característiques mecàniques espectaculars. El vehicle va adoptar aquest nom ja que va ser presentat a l'Expo de Montreal, al Canadà, l'any 1968. Segons Vilella, és un cotxe molt especial, amb un motor de 200 CV, 5 marxes, 8 cilindres, amb una carrosseria construïda per Bertone i dissenyada per Giorgetto Giuggiaro i Marcello Gandini, i la seva velocitat màxima d'homologació és de 220 km/h. Segons Vilella la mecànica d'aquest model prové dels cotxes de competició, però va néixer en un mal moment, en plena primera crisi del petroli. Això va provocar que el llançament del cotxe fos un fracàs comercial.

D'aquest vehicles, en el seu moment, se'n van fer pocs, uns 3.900, per això no resulta fàcil trobar-ne. Agustí Vilella en té un exemplar, concretament de l'any 1972. El va adquirir fa uns 7 anys a Barcelona, en molt mal estat, ja que feia més de 14 anys que estava aturat. Agustí Vilellla el va adquirir i va dedicar 2 anys a posar-lo a punt.

Comenta aquest article