Informació general

La platja del Cap de Sant Pere s'obre al bany després d'estar gairebé dos dies tancada

Per Judit Pinazo

La platja del Cap de Sant Pere recuperava ahir al matí la normalitat després d'estar gairebé dos dies tancada

La platja del Cap de Sant Pere recuperava ahir al matí la normalitat després d'estar gairebé dos dies tancada a conseqüència del vessament d'aigües residuals que es va produir el passat dimarts 7 de juliol. Aquell dia, a quarts de cinc de la tarda, la Policia Local donava avís a l'Ajuntament d'un vessament d'aigües residuals que havia baixat del barranc de Barenys de Salou i que estava afectant les aigües de la platja del  Cap de Sant Pere, al límit del terme amb Salou.

A conseqüència del vessament es va formar una taca de dimensions considerables de color fosc. Tècnics del Departament de Turisme van dirigir-se al lloc dels fets i un cop analitzada la situació van donar avís als socorristes de la platja perquè col·loquessin immediatament la bandera vermella per tal de prohibir el bany, per raons de seguretat.

Tancament de la platja

Com que no se sabia quin era l'estat de l'aigua, el Patronat de Turisme va sol·licitar a Secomsa Aigües fer una analítica. Els resultats no es podien obtenir fins al cap de 18 hores, per aquest motiu es va decidir tancar la platja fins a conèixer els resultats. Per assegurar-se que no quedava ningú dins l'aigua, dos socorristes van recórrer la platja per advertir de la situació als possibles banyistes. Cal destacar que dimarts a la tarda, a causa del mal temps, no era molta la gent que estava a la platja.

L'endemà a primera hora, és a dir dimecres al matí, els tècnics municipals van tornar al Cap de Sant Pere per comprovar l'estat de l'aigua i de la platja, que ja presentava un bon aspecte i no quedava rastre de la taca provocada pel vessament. Però com que encara no es disposava de l'analítica i vist que les condicions climatològiques no eren les més idònies per estar a la platja, es va decidir mantenir la platja tancada per prevenció. Segons va informar el Patronat de Turisme a Revista Cambrils Diari Digital, es temia que la brutícia s'hagués quedat al fons però que en algun moment del dia i a causa dels corrents sortís a la superfície. Per això es va optar per mantenir-la tancada.

Finalment ahir al matí es va obrir la platja. Tot i això, per precaució, es va decidir mantenir la bandera groga, que indica precaució però que permet el bany. Les platges del municipi veí, a tocar del Cap Sant Pere ahir ja van optar per posar la bandera verda, símptoma que l'estat de l'aigua ja no presenta cap anomalia. D'altra banda, segons ha informat Turisme aquest mateix matí, l'aigua de la platja del Cap de Sant Pere ja ha recuperat la total normalitat i l'estat de l'aigua és el correcte.

Comenta aquest article