Esports

El Club Bàsquet Cambrils comença a escalfar motors de cara a la propera temporada 2007-2008

Per Berta Ruiz

Esther Neila –al centre de la imatge– no continuarà com a entrenadora de l'equip sènior masculí A del Club Bàsquet Cambrils

El Club Bàsquet Cambrils comença a escalfar motors de cara a la propera temporada 2007-2008, i des del club ja s'està treballant per configurar tots els equips que entraran en competició la propera campanya, tants els equips del club com tots els equips de les categories inferiors de l'Escola de Bàsquet.

La setmana del 20 d'agost, el club ja disposarà de les pistes del Palau Municipal d'Esports per iniciar els primers entrenaments de pretemporada, tot i que serà amb uns horaris provisionals. Durant aquests dies, però, es treballarà sobretot en l'aspecte físic dels jugadors, tot i que els entrenadors també tindran a la seva disposició les instal·lacions municipals per fer-ne ús. Enguany, el club també podria disposar de la pista d'atletisme si algun entrenador ho demana. A partir del dia 3 de setembre s'iniciaran els entrenaments amb els horaris definitius que els equips del club tindran durant tota la temporada.

Novetats al sènior masculí A del Club

Algunes de les novetats més importants de cara a la propera temporada les portarà l'equip sènior masculí A del Club Bàsquet Cambrils. En primer lloc, hi haurà canvi d'entrenador i la banqueta estarà ocupada per Toti, en substitució d'Esther Neila, que deixa el primer equip del Club Bàsquet Cambrils, tot i que no es desvincula totalment de l'activitat a l'entitat cambrilenca. Amb el nou entrenador, provinent de Reus, també s'incorporen tres noves cares a la plantilla, que enguany tornarà a competir a la Tercera Catalana.

El sènior femení també canvia d'entrenador i es comptarà amb els serveis de Miguel que conduirà el primer equip femení del club. Pel que fa al sènior masculí B, aquest continuarà sota les ordres de Raúl Ordóñez, i el júnior masculí també continuarà sota la direcció de Marc Just. També s'està plantejant la possibilitat de fer un altre equip júnior en categoria escolar. D'altra banda, el club també treballa en la creació de dos equips cadets: el que serà el cadet A –dirigit per Raúl Ordóñez– i el cadet B –dirigit per David de la Cruz–. En principi, el cadet A estarà format pels jugadors de segon any, mentre que el cadet B estarà format per jugadors de primer any. L'equip infantil masculí estarà entrenat per Sergi Lou i Ingrid Parès, i continuen amb pràcticament tots els mateixos jugadors que l'any passat, que provenen de l'equip preinfantil masculí. Aquest, el preinfantil masculí, estarà dirigit per Manolo i l'equip preinfantil femení serà entrenat per Egon Wiehoff.

Manca d'equips femenins de base

Pel que fa als equips femenins de base, el club continua tenint força problemes per configurar equips de noies en aquestes categories, ja que és complicat trobar-ne que vulguin jugar a bàsquet des de ben petites. Per aquesta qüestió, el club es planteja poder configurar equips exclusivament femenins en les categories més petites –benjamins– i des de l'Escola de Bàsquet. És en aquesta categoria quan algunes nenes s'inicien en la pràctica del bàsquet, però ho fan en equips mixtos, i moltes acaben deixant l'esport, perquè en categories superiors no es produeix una continuïtat en els equips femenins. Per això, el Club Bàsquet Cambrils intentarà treballar juntament amb les AMPA de totes les escoles de Cambrils per tal d'establir una base de bàsquet femení al municipi, i comptar amb un gruix de jugadores que puguin anar pujant progressivament. De fet, es planteja la possibilitat de crear un sol equip en categoria benjamí femení, si en cada escola no hi hagués prou jugadores per fer-ne més d'un.
D'altra banda, els equips que conformaran l'Escola de Bàsquet del club encara s'han d'anar confirmant en les properes setmanes.

Comenta aquest article