Cultura

Dansa

La dansa, protagonista cultural de la jornada (Conté galeria fotogràfica)

El parc del Pinaret va acollir, ahir a la tarda, la celebració del Dia Internacional de la Dansa amb la participació de quatre centres cambrilencs

Per Lluís Rovira i Barenys

Ball conjunt dels participants a l'espectacle de dansa, ahir, al parc del Pinaret
Ball conjunt dels participants a l'espectacle de dansa, ahir, al parc del Pinaret | Lluís Rovira i Barenys

El parc del Pinaret va acollir ahir a la tarda, un any més, la celebració del Dia Internacional de la Dansa, diada que es commemora avui 29 d’abril, i ho va fer amb un programa força complet en el que hi van participar els alumnes de quatre centres de dansa cambrilencs sota l’atenta mirada dels familiars que omplien les graderies de l’amfiteatre del parc i que ho feien sota un sol de justícia.

L’acte es va obrir amb les paraules de salutació de l’alcalde, Oliver Klein, i tot seguit es va donar pas a l’actuació d’una parella de ballarins de la companyia Elelei que van presentar l’espectacle “A cegues”, una actuació que va comptar amb la col·laboració de l’Associació de Professionals de la Dansa a Catalunya. Després d’aquesta actuació la ballarina i professora de l’Associació Vital Sport, Anna Guzman, va llegir un fragment del manifest del dia de la Dansa, escrit per la coreògrafa Àngels Margarit.

A continuació va ser el torn de les quatre escoles i centres de dansa participants a l’acte: l’Escola Crea’t, l’Associació Vital Sport, el Centre Artístic Cambrils i l’Estudi Giselle. Les actuacions de les quatre entitats es va fer en dues rondes. Finalment i com a cloenda de l’espectacle de dansa, es va fer el ball conjunt de tots els participants a l’acte que ho van fer amb la coreografia creada per Rocío Franco, de l’Escola Crea’t. Amb una foto de grup i l’obsequi d’un detall a cada participant, donat pel Departament de Cultura de l'Ajuntament, es va cloure l’acte.