Cultura

Música

El concert de La Decana a l’Ateneu reuneix a la comunitat uruguaiana

L’orquestra de música tropical va oferir un concert solidari per recaptar fons pel centre de dia Les Orenetes

Per Andreu Dalmau

Carlos Goberna Júnior és el líder de La Decana
Carlos Goberna Júnior és el líder de La Decana | Andreu Dalmau

La comunitat uruguaiana de Cambrils i voltants es va reunir ahir al vespre a l’Ateneu Juvenil per assistir al concert de La Decana, una de les bandes de música tropical més populars del món. L’actuació del grup de Montevideo va servir per recaptar més de 5.000€ que aniran destinats a ampliar el centre de dia Les Orenetes que atén i cuida les persones amb Alzheimer.

Gairebé 200 persones es van donar cita a la sala de concerts de l’Ateneu. «Tomando mate, haciendo un asado los domingos... En todas las costumbres uruguayas, de fondo siempre suena música tropical», afirmava el líder de La Decana només iniciar-se el concert. El conjunt compta amb un ampli repertori de temes propis i clàssics del gènere com la coneguda cançó “Mentirosa”. També van convidar al públic —molt entregat des de l'inici del show— a que els hi demanessin cançons: “si la tenim al repertori, la tocarem”.

L’acte va estar presentat per Juanjo Alberti, que condueix el programa Aire Tropical a la ràdio més escoltada d’Uruguai, que va animar a tot el públic a gaudir de la vetllada. La Decana està liderada per Carlos Goberna Júnior, un dels cantants més coneguts del gènere que compta amb 35 anys de trajectòria.

Aquest ha estat el primer concert de La Decana a Espanya. En els propers dies passaran pels escenaris de València, La Corunya, Barcelona i Madrid, en la que és la seva primera gira per terres europees.

Comenta aquest article