Informació general

El proper mes d'octubre està previst que s'iniciïn les obres de remodelació dels carrers del Barri Antic

Per Judit Pinazo

El carrer Major és un dels carrers del Barri Antic que es remodelaran a partir del proper mes d'octubre

El proper mes d'octubre s'iniciarà una nova fase d'obres de remodelació dels carrers del Barri Antic. Segons la programació d'obres que estableix la Llei de Barris, en aquesta fase es remodelaran els carrers que hi ha entre el carrer Major, el passeig d'Albert i el carrer del Cardenal Vidal i Barraquer.

Les obres de remodelació, tal i com explicava l'alcalde –Robert Benaiges– tenen un període previst de realització de 8 mesos i tindran les mateixes característiques que les obres de remodelació que s'han realitzat fins ara al Barri Antic, com les del carrer de les Creus i el carrer de Rovira, és a dir, voreres i calçada amb plataforma única, millora del mobiliari urbà, de la il·luminació, millora de l'ornament floral...

Evitar els retards

Per tal d'evitar retards i possibles contratemps en les obres, segons Benaiges el que s'ha fet de manera especial és a partir del projecte i de l'estudi de serveis "tot un estudi posterior fet pels serveis tècnics de la casa per tal d'ajustar al màxim tota la qüestió de serveis, i que no ens trobem una vegada més, i com va passar amb el carrer de les Creus, que les obres s'allarguin innecessàriament". Segons Benaiges, l'estudi evitarà que es faci l'obertura i tancament de diferents serveis que s'han hagut de refer diverses vegades per les característiques d'un barri com aquest, com poden ser el gas o l'aigua. L'objectiu de l'estudi és conèixer de manera molt detallada tot allò referent a la instal·lació de serveis.

Segona fase

La segona fase de les obres afectarà els carrers de Sant Plàcid, de Foix i de Sant Josep, però aquestes obres està previst que s'iniciïn de cara a l'any que ve. El motiu és, segons Benaiges, l'elevat nombre d'obres de caire privat que s'estan fent actualment i que augmentaran en els propers mesos, als voltants d'aquests carrers "pel fet de no tenir massa obres en marxa en un mateix lloc creiem convenient fer-ho en un altre moment".  Un altre dels inconvenients és que el carrer de Sant Plàcid representa un carrer de sortida important al Barri Antic i si hi ha obres privades encara hi ha més afectació.

Comenta aquest article