Societat

Castells

Els Xiquets de Cambrils descarreguen castells de 6 a Gelida en la primera diada castellera de la temporada

Els de la camisa bordeus tornaven a plaça després d’un any difícil però amb molta feina feta al pati d’assaig

Per Alejandro Balaguer

Tres de 6 dels Xiquets de Cambrils a Gelida
Tres de 6 dels Xiquets de Cambrils a Gelida | Cedida

Els Xiquets de Cambrils van completar els primers castells de la temporada amb molt bones sensacions a la diada que van celebrar aquest passat diumenge 16 d’abril a Gelida. Els de la camisa bordeus tornaven a plaça després d’un any difícil però amb molta feina feta al pati d’assaig. D’aquesta manera, van plantejar-se una actuació de tres castells de sis amb l’objectiu de descarregar-los tots.

La diada va començar amb pilar de 4 per part de totes les colles participants. Una vegada completat, el primer castell de l’any va ser un 4 de 6 que no va oferir bones mides però que va ser completat sense dificultats. La segona ronda va començar amb un intent desmuntat d’un 3 de 6 que no va estar còmode durant la pujada. Tot i això, després d’alguns canvis a l’estructura, van aconseguir descarregar-lo amb solvència. Per finalitzar, van apostar per un 3 de 6 amb l’agulla que van completar amb solidesa i van tancar la diada amb un pilar de 4 per sota.

La diada també va comptar amb la presència de la colla local, els Vailets de Gelida, i dels Castellers de Terrassa. Els de l’Alt Penedès van descarregar el 3 de 6 i el 4 de 6, després d’haver realitzat dos intents desmuntats prèviament. Pel que fa als egarencs, van completar el 3 de 7, el 4 de 7, el 5 de 6 i un pilar de 5.

La propera diada pels Xiquets de Cambrils serà aquest dissabte 22 d’abril a les 18 hores a la plaça del Pou d’Altafulla juntament amb els Castellers d’Altafulla i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau.

Gerard Pinyol: “Aquesta actuació ens aportarà confiança i il·lusió per continuar treballant en aquesta direcció”

Gerard Pinyol, cap de colla dels Xiquets de Cambrils, va mostrar-se molt satisfet per l’actuació i va afirmar que la jornada havia estat rodona, cosa que els aportarà confiança i il·lusió per continuar treballant en aquesta direcció. També va comentar que la primera diada de l’any sempre genera nerviosisme a la colla. Tot i això, va comentar que havien sabut trobar la pausa necessària per poder encarrilar l’actuació i que van estar més còmodes a mesura que anava avançant la diada. Finalment, va animar a tothom a venir al local per participar en els assajos i conèixer la colla, amb la mirada ja posada a la diada que faran aquest dissabte.

Els Xiquets de Cambrils celebraran la diada de Sant Jordi al seu local

Els Xiquets de Cambrils han organitzat diverses activitats amb motiu de la diada de Sant Jordi i que es realitzaran al local situat al passeig Albert. En primer lloc, a partir de les 10 hores muntaran una parada d’intercanvi de llibres i de venda de roses. Entre les 10 i les 11.30 hores han organitzat un taller de titelles i entre les 11.30 i les 12 hores tindrà lloc un conta contes. La jornada finalitzarà amb un vermut amb música a càrrec de la Colla Jove a partir de les 12 hores.

4 de 6 dels Xiquets de Cambrils a Gelida (Foto: cedida)

 

Comenta aquest article