Societat

Festa Major

Barraques Cambrils podria ser una realitat aquest 2023

La productora WhatPlan del cambrilenc Oriol Margalef ha presentat un projecte a l’Ajuntament perquè aquest esdeveniment es celebri en el marc de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí

Per Andreu Dalmau

Imatge d'una de les actuacions del concert de la Diada, dins de la programació de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí de l'any passat
Imatge d'una de les actuacions del concert de la Diada, dins de la programació de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí de l'any passat | Lluís Rovira i Barenys

Qui no ha anat mai a Barraques Reus? O a Barraques Riudoms? Aquest format festiu per a la joventut fa anys que s’implementa al territori, però encara hi ha poblacions que no compten amb la seva particular edició. Aquest 2023, Barraques Cambrils podria ser una realitat. Segons ha pogut saber revistacambrils.cat, la productora WhatPlan del cambrilenc Oriol Margalef ha estat treballant en aquest projecte perquè s’inclogui en les activitats de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. La iniciativa ja ha estat presentada a l’Ajuntament que veu amb bons ulls una proposta que comptaria amb la participació de les entitats festives cambrilenques i grups de música locals.

Protagonisme i ingressos per les entitats

En les últimes setmanes, l’empresa impulsora del projecte s’ha reunit amb set entitats que han rebut molt positivament la proposta. WhatPlan preveu la possibilitat d’instal·lar entre cinc i set barraques que serien gestionades per les entitats locals, que únicament haurien de pagar un lloguer “mínim” i s’emportarien la recaptació íntegrament.

Segons el projecte presentat per WhatPlan a l’Ajuntament, Barraques Cambrils es podria celebrar les nits del 8 i el 9 de setembre, dies en què, en edicions prèvies de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, no s’ha fet cap esdeveniment nocturn. Respecte a la localització, una de les opcions és que s’ubiqui en un espai perifèric, tot i que també existeix la possibilitat de col·locar les barraques a la plaça de l’Ajuntament. “La intenció és respectar tots els horaris i actes de la Festa Major a la vegada que generes un espai per la joventut dins de la Festa Major”, explica Oriol Margalef en declaracions a revistacambrils.cat.

Música local i finançament privat

Pel que fa a la música, Barraques Cambrils també tindria un component local. “A la primera edició no volem portar conjunts de primer nivell”, explica el coordinador de WhatPlan, “ens agradaria començar amb grups locals, segur que n’hi ha d’interessats”. La música en directe s’escoltaria de 22 h a 2 h i després cada barraca podria posar la seva pròpia fins a les 3 h.

Aquesta iniciativa es finançaria —a més d’amb el lloguer de les barraques— amb el patrocini de determinades marques comarcals que la productora ja tindria acordats. El consistori, per tant, només hauria de cedir els espais i encaixar el projecte dins de la programació festiva. De fet, ja s’està treballant en aquesta línia i fonts municipals apunten que és “possible” deixar l’esdeveniment programat abans de les eleccions, però que tot dependria de l’encaix amb la resta d’activitats.

“La idea és que aquesta primera edició de Barraques Cambrils sigui petita”, explica Margalef, “però que d’aquí dos o tres anys sigui un esdeveniment referent musical al territori. Volem donar una imatge nova a la Festa Major”. L’objectiu, diu el director de WhatPlan, és que joves i grans gaudeixin de la festa i de la música local.

Comenta aquest article