Informació general

Una targeta resident oferirà descomptes als cambrilencs en tots els serveis municipals

Per Judit Pinazo

Vehicles estacionats a la zona blava del parc del Pescador, ahir a la tarda

Un dels objectius que té l'Ajuntament per aquest any és posar en marxa la targeta resident, una espècie de targeta d'identificació pels cambrilencs que suposi alguns avantatges a nivell econòmic. Segons explicava l'alcalde -Robert Benaiges- en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, "la idea es crear una espècie de targeta, de dimensió i format similar a la d'un DNI". La targeta que, quan estigui operativa, s'haurà de sol·licitar a l'OAC, identificarà a l'usuari com una persona que és resident i que està censada a Cambrils.

Segons Benaiges l'objectiu de la targeta és que els cambrilencs puguin disposar "només pels sol fet de residir al municipi" de descomptes, en tots aquells serveis que ofereix l'Ajuntament, com poden ser matrícules a cursos de formació, matrícules d'activitats esportives o reduccions en les zones blaves d'aparcament, entre d'altres. Segons l'alcalde el fet de ser resident ha de tenir algun avantatge davant d'altres persones que també gaudeixen de serveis que ofereix l'Ajuntament però que no són del municipi.

Descomptes en les zones blaves

Un dels beneficis que oferirà la targeta resident serà el descompte en les zones blaves d'aparcament pels residents al municipi. El tema de les zones blaves en determinades zones del municipi, ha estat un dels temes que més polèmica va generar entre govern i oposició la legislatura passada. Recordem que el mes de juliol de l'any passat es va aprovar el conveni de col·laboració entre el consistori cambrilenc i l'Ajuntament de Vinyols i els Arcs per a la gestió de la zona blava al nucli del Molí d'Avall, on actualment hi ha més de 200 places que gestiona l'Ajuntament de Vinyols, però on els vinyolencs residents hi poden aparcar de forma gratuïta gràcies a una targeta de resident que va posar en marxa l'ajuntament vinyolenc.

L'oposició tant l'any passat com en el primer ple municipal d'aquest mandat, celebrat el passat 31 de juliol, on es va fer l'aprovació automàtica del conveni, sempre s'ha mostrat molt contrària al greuge comparatiu entre els vinyolencs i els cambrilencs d'aquesta zona pel que fa a la qüestió de les zones blaves de pagament pels residents. Per aquest motiu el regidor de la PLIC -Xavier Martí- va explicar en l'últim ple que la seva formació havia presentat a l'alcalde, en l'última junta de portaveus, la iniciativa de tirar endavant una targeta resident per solucionar el tema de l'aparcament de les zones blaves als residents. Segons declaracions de Xavier Martí a Revista Cambrils Diari Digital l'alcalde va assegurar a la formació "que s'estava treballant per tirar-ho endavant i es va comprometre a que no només serviria per les zones d'aparcament, sinó per tot tipus de descomptes de serveis municipals". Per aquest motiu, i a l'espera que es compleixi la promesa de l'alcalde, la PLIC, que va votar en contra de l'aprovació del conveni l'any passat, enguany s'ha abstingut.


Societat municipal d'aparcaments

Quan es posi en marxa la targeta resident, els cambrilencs disposaran de descomptes a les zones blaves. En aquest mandat està previst tirar endavant diversos aparcaments de titularitat pública. Tal i com va explicar en el passat ple l'alcalde -Robert Benaiges- a finals d'any es passarà pel plenari la creació de la societat municipal d'aparcaments que ha de gestionar els aparcaments públics de titularitat municipal, és a dir, les zones blaves i els aparcaments municipals. Recordem que en el pla de mandat està previst que en els propers quatre anys es construeixin quatre aparcaments subterranis: el de la plaça de l'Ajuntament, el de l'avinguda del Baix Camp un cop desviada l'N-340, el dels antics magatzems de la Cooperativa Agrícola i el del futur Teatre Auditori.

Comenta aquest article