Informació general

Hisenda

S'aprova definitivament el pressupost municipal per a l'any 2023 després que el govern rebutgi totes les al·legacions de l'oposició

Les al·legacions presentades per ERC i JxC no es van tenir en compte i van ser desestimades pel govern; així doncs, el pressupost municipal de 2023 de 48,3 milions d'euros ja va ser aprovat

Per Berta Ruiz

Un moment de la sessió plenària celebrada aquest passat divendres
Un moment de la sessió plenària celebrada aquest passat divendres | Berta Ruiz
En la sessió plenària ordinària celebrada passat divendres es van donar resposta a les al·legacions presentades al pressupost municipal per a l'any 2023 i es va procedir a la seva aprovació definitiva. Tal com va exposar el regidor d'Hisenda, David Chatelain, només es van rebre al·legacions per part dels grups d'ERC i de Junts per Cambrils. Totes aquestes van ser rebutjades per l'equip de govern. Recordem que el pressupost per aquest any ascendeix a 48,3 milions d'euros i, l'aprovació inicial s'havia fet el passat 24 de febrer.
 
Per un costat, Chatelain va desglossar les al·legacions d'ERC en tres grans blocs: un primer bloc referent als ingressos ja que, segons va dir, "ERC considera algunes quantitats no 'realistes' principalment referents a l'ICIO i, en un segon bloc, fa esment a les despeses, demanant un increment de 850.000 euros en servei de recollida d’escombraries, despesa de gas, despesa d’electricitat, despeses de neteja d’edificis corporatius i despesa en previsió de l’aplicació de la RLT. En resposta a aquestes al·legacions hem de dir respecte a la recollida de brossa i neteja viària que els imports quantificats per l’equip de govern són suficients per atendre el compliment de les obligacions". En un tercer bloc, el regidor d'Hisenda va comentar que eren propostes "que entrarien dins de l'àmbit de les voluntats polítiques".
 
Pel que fa a les al·legacions de JxC, Chatelain va explicar que n'havia presentat un total de set, però que només una es podia considerar com a tal i coincidia amb la reclamació d'ERC respecte a la despesa del servei de recollida d'escombraries i neteja. "La resta són peticions que tenen a veure amb les prioritats polítiques, que evidentment no coincideixen amb les de l’equip de govern". En matèria d'inversions, segons va respondre Chatelain, "proposen la reparació del carrer de Pau Casals, ja prevista, també del carrer de Colom. L’equip de govern anirà donant resposta als compromisos adquirits en funció de la prudència i de la disponibilitat pressupostària".

JxC havia presentat set al·legacions

En el torn d'intervencions, el portaveu de JxC, Lluís Abella, va voler donar detall de les set al·legacions presentades pel seu grup: en primer lloc, va demanar que l'increment de 80.000 euros per al departament d'Alcaldia es destinés a una campanya de Bons per al comerç; en segon lloc van demanar una major partida per a la instal·lació de plaques solars per a la coberta de l'Ajuntament; en tercer lloc van alertar de la insuficient partida del servei de recollida de residus i neteja viària; en quart lloc van demanar que es redueixi la partida d'ingressos provinents de la zona d'estacionament de pagament; en cinquè lloc, JxC havia demanar que s'inclogués una partida d'ingressos amb el cobrament de les recàrregues als vehicles elèctrics; en sisè lloc, van demanar que es dotés una partida per tal d'aprovar la tant reivindicada RLT i, en setè lloc, la formació demanava la inclusió d'un bloc d'inversions per afrontar, entre d'altres, la fase 2 de la remodelació del barri de la Llosa, l'acabament de l'avinguda del Baix Camp o l'adequació de nombrosos carrers malmesos.

Camí Mendoza (ERC): "Creiem que, com a mínim, ens podien haver acceptat les al·legacions i tenir la mà estesa per fer caminar Cambrils entre tots"

Per part de la portaveu d'ERC, Camí Mendoza, va lamentar que el govern no hagués acceptat cap de les al·legacions presentades i va manifestar que, "el temps ens donarà la raó com ja ens la v adonar l'any passat. Al pressupost s'han de fer les previsions més acurades i més responsables possibles. Per exemple, quan demanem que s'incloguin partides significatives al pressupost és per compromisos adquirits i en aquest plenari –amb mocions aprovades–, per tant, no hi ha voluntat política vers els acords que es prenen ni són incorporats al pressupost. A més, aquest pressupost –no deixa de sorprendre'ns– perquè gairebé ja estem a l'abril. L'any passat van dir que no havien pogut incloure massa propostes polítiques ja que havien entrat al govern al setembre, amb una moció de censura, i no havien tingut temps de treballar el pressupost, cosa que enguany sí han tingut tot un any natural per poder fer-ho. En aquest tampoc hi veiem cap proposta política. Creiem que, com a mínim, ens podien haver acceptat les al·legacions i tenir la mà estesa per fer caminar Cambrils entre tots".

Comenta aquest article