Cultura

La cantant Noa, un dels plats forts del Festival d'enguany, exhaureix les entrades del concert al Parc Samà

Per Èlia Bellmunt, Elena Martí

 
 
 A dalt, la cantant Noa, en un moment de la seva actuació al Parc Samà. A sota, actuació de la coral Nova Lux Ensemble, el passat divendres a l'Ermita

El passat dissabte 4 d’agost es va dur a terme l’esperat concert de Noa al Parc Samà. Dins la programació del 33è Festival Internacional de Música de Cambrils 2007, la cantant israeliana va oferir el concert Noa sings jazz! als Jardins del Parc Samà. En aquesta actuació es va poder gaudir per primera vegada a Catalunya del nou treball de l’artista. Breus instants abans d’iniciar l’espectacle, Robert Benaiges –alcalde de Cambrils– va adreçar unes paraules al públic per recordar la figura del recent desaparegut Àngel Recasens –músic cambrilenc fundador del Festival–.

Una cantant israeliana

Achinoam Nini, nascuda a Tel Aviv el 1969, coneguda com a Noa, ha tingut una llarga trajectòria musical des del 1990, quan va debutar amb Gil Dor, important guitarrista de jazz. A l’Estat espanyol ha col·laborat amb Miguel Bosé en la versió espanyola de la cançó de la pel·lícula La vida es bella, i també ha col·laborat amb Carlos Núñez, que actuarà al mateix Parc Samà el pròxim 18 d’agost en el mateix Festival.

Repertori de jazz

En aquesta ocasió Noa i Gil Dor van recordar el repertori de jazz del primer concert professional a Tel Aviv. El públic es va deleitar amb la impressionant veu de la cantant, acompanyada de guitarra elèctrica, bateria i contrabaix. A més de jazz, va oferir alguna cançó amb ritmes de blues o rap. Fins i tot la mateixa Noa imitava algun instrument amb la boca, com la bateria i la trompeta, emprant la seva veu com un instrument més d’una jam session.

Propera al públic

En tot moment la cantant va mostrar una gran empatia envers el públic, al qual s’adreçava en un esforçat castellà i amb un català “bona nit”. Els aplaudiments del públic van provocar que Noa i els seus acompanyants tornessin a posar els peus a l’escenari tot interpretant un parell de cançons en castellà en els bisos del concert. Val a dir que en una d’aquestes cançons la cantant es va equivocar amb la lletra i, després de demanar disculpes, va reprendre-la.

El pròxim concert de Noa amb aquest mateix repertori, es durà a terme el pròxim dia 9 d’agost al Festival de Portaferrada a Sant Feliu de Guíxols.

Concert de Nova Lux Ensemble

El passat divendres va tenir lloc la tercera actuació dins el Festival Internacional de Música, que va anar a càrrec de la coral de cambra de Pamplona. El concert es va celebrar a l'Ermita. la coral navarresa va interpretar obres de Mateu Fletxa "el vell", mateu Fletxa "el jove", Sebastián Aguilera de Heredia i de Joan Brudieu. Abans de l'actuació de la coral, el regidor d'Educació, Salvador Matas, va fer un recordatori del músic cambrilenc i fundador del Festival de Música Àngel Recasens, traspassat el mateix dia.

Comenta aquest article