Esports

Bàsquet

Un total de 72 equips es disputaran el 18è Torneig Internacional de Cambrils del TGN Bàsquet

Des del proper dissabte 1 i fins el 5 d'abril, quan es disputaran les finals, es jugaran uns 200 partits repartits entre les categories mini, aleví i infantil als dos pavellons del Palau Municipal d'Esports

Per Berta Ruiz

Presentació del torneig TGN Bàsquet, ahir, en roda de premsa
Presentació del torneig TGN Bàsquet, ahir, en roda de premsa | Berta Ruiz

Amb la Setmana Santa tornen els esports a Cambrils i, un dels esdeveniments més veterans, és el Torneig Internacional de Cambrils del TGN Bàsquet. Enguany serà la 18a edició i, aquesta reunirà un total de 72 equips i uns 750 jugadors i jugadores, arribats de diversos punts de l'Estat com l'Aragó, la Rioja, Madrid i d'arreu de Catalunya, així com d'altres internacionals provinents de França, Irlanda i Turquia. Un any més també hi serà present la selecció del Toulouse Travel Team, que reuneix integrants de diferents països. Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació a càrrec de l'alcalde Oliver Klein; la regidora d’Esports, Natàlia Pleguezuelos; la regidora de Turisme, Yolanda Burgos; el president del TGN Bàsquet, Josep Maria Adam, i el director tècnic, Iñaki Liarte.

Des del proper dissabte 1 i fins el 5 d'abril, quan es disputaran les finals, es jugaran uns 200 partits repartits entre les categories mini, aleví i infantil als dos pavellons del Palau Municipal d'Esports. Els partits es disputaran cada dia de les 9 a les 14 i de les 16 a les 21 hores, excepte el dilluns 3 d’abril que no hi haurà competició perquè tots els equips passaran el dia a Port Aventura, i el dimecres 5 d’abril (l'últim dia del torneig) que la jornada acabarà a les 14 hores, després de les finals. Les persones que vulguin gaudir dels partits podran accedir lliurement al pavelló.  

Alt nivell de fidelització dels equips participants

En les diverses intervencions, l'alcalde va destacar la confiança mútua entre el consistori cambrilenc i el club tarragoní en aquesta trajectòria de col·laboració exitosa al llarg dels anys. Per la seva part, la regidora d'Esports, Natàlia Pleguezuelos, va refermar l'aposta decidida de l'Ajuntament de Cambrils per l'esport i pel foment de l'esport base i, principalment, l'esport base femení que, en aquest torneig, assoleix pràcticament la mateixa xifra en equips femenins i masculins. La regidora de Turisme, Yolanda Burgos, va realçar que durant el període de la Setmana Santa a Cambrils es combinen diverses disciplines esportives i que els esportistes són, posteriorment, els grans prescriptors de la marca Cambrils. El president del TGN Bàsquet, Josep Maria Adam, va donar les gràcies per la bona entesa amb el consistori i va destacar que el club tarragoní és el primer a la demarcació en esport femení ja que té totes les categories –des de sènior fins a l'escola– amb equips de noies i xiquetes, sent el referent en aquest àmbit. Finalment, el director tècnic, Iñaki Liarte, va destacar la bona experiència que viuen els jugadors i jugadores durant el torneig, que es tradueix en un alt nivell de fidelització dels participants, com ho demostra que alguns nens i nenes hagin tornat anys més tard com a entrenadors amb els seus equips.

Comenta aquest article