Esports

Futbol base

Torna el Mundialito de futbol base, del 2 al 8 d'abril, amb més de 3.000 jugadors de 25 països diferents

El torneig comptarà amb la participació de la majoria de grans clubs internacionals de futbol d’Europa i d’altres països del món

Per Berta Ruiz

Imatge de la presentació del Mundialito 2023, ahir al matí, en roda de premsa
Imatge de la presentació del Mundialito 2023, ahir al matí, en roda de premsa | Berta Ruiz

Cambrils tornarà a ser la seu principal del Mundialito de futbol base del 2 al 8 d'abril. Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació de la competició a càrrec de l'alcalde Oliver Klein; la regidora d’Esports, Natàlia Pleguezuelos; la regidora de Turisme, Yolanda Burgos; la directora general del Mundialito, Nilda Gutiérrez, i el director esportiu, Ricardo Godoy. Aquesta serà la 28a edició del torneig i la quarta que té Cambrils com a seu principal.

En aquesta ocasió s'hi donaran cita més de 3.000 jugadors de 25 països diferents que estaran acompanyats per personal tècnic i entrenadors, així com els seus familiars. El torneig comptarà amb la participació de la majoria de grans clubs internacionals de futbol d’Europa i d’altres països com Austràlia, Brasil, Mèxic, Estats Units, Canadà o Mali. Alguns dels clubs confirmats són el FC Barcelona, l’Espanyol, el Girona, el València, l’Atlètic de Madrid, el Liverpool, el PSV, el Milan, l’Inter, l’Olympique de Lyon, així com una àmplia representació del club local UCF Cambrils. El torneig es dividirà en un total de set categories, des de benjamí de primer any fins a infantil de segon.

Foment de l'esport base a Cambrils

En les seves intervencions, l'alcalde Oliver Klein es va mostrar satisfet de la bona entesa i comunicació amb els organitzadors del torneig i pel fet que, un any més, hagin triat Cambrils com a seu principal d'un dels esdeveniments d'esport infantil més multitudinaris del món. Per la seva part, la regidora d'Esports, Natàlia Pleguezuelos, va destacar l'aposta de Cambrils pel foment de l'esport base i, especialment, de l'esport femení, així com la gran repercussió que suposa per a Cambrils tant a nivell turístic, mediàtic i econòmic. En una mateixa línia es va expressar la regidora de Turisme, Yolanda Burgos, qui va incidir en la repercussió de l’esdeveniment en el sector econòmic i turístic i va posar en valor el treball conjunt del Patronat de Turisme i el Departament d’Esports per reforçar el posicionament de la destinació de turisme esportiu.  

Per altra banda, la directora general del Mundialito, Nilda Gutiérrez, i el director esportiu, Ricardo Godoy van donar alguns detalls del torneig. Aquest proper divendres i dissabte es preveu l’acreditació de totes les delegacions nacionals i internacionals i l’endemà diumenge 2 d’abril al matí ja començaran els partits, que també es repartiran entre els camps de Vila-seca i la Selva del Camp. El mateix diumenge a les 19:30 hores, els jugadors i jugadores es reuniran a la zona esportiva de Cambrils per celebrar la cerimònia inaugural amb música, espectacles i la desfilada de tots els equips participants. El Mundialito acabarà el dissabte 8 d’abril a les 14 hores amb l’acte de lliurament de guardons que també es portarà a terme a les instal·lacions de Cambrils. Cal destacar que el canal Esport3 de TV3 farà un ampli seguiment de la competició.

L’Apunt


Comenta aquest article