Informació general

Ha mort el músic cambrilenc Àngel Recasens, als 69 anys d'edat

Per Redacció



Àngel Recasens durant l'acte de lliurament dels premis Èxit 2005
Aquesta matinada ha mort el músic cambrilenc Àngel Recasens, a l'edat de 69 anys, després d'una llarga malaltia. Àngel Recasens, reconegut internacionalment per la seva carrera professional dedicada a la música, va fundar el 1974, juntament amb el violoncelista José María Redondo, el Festival Internacional de Música de Cambrils al qual sempre havia estat vinculat com a president, director o coordinador. Àngel Recasens va ser també el fundador de la Coral Verge del Camí, de la qual en va ser director durant els primers anys.

Àngel Recasens es va començar a formar en la música a l'Escolania de Montserrat i va prosseguir els seus estudis de piano i orgue al Reial Conservatori del Liceu de Barcelona. Més endavant va centrar la seva carrera musical en la direcció coral. Durant alguns anys va dirigir la Capella Polifònica de Sant Pere de Cambrils. El 1973 va fundar el Quartet  de Madrigalistes, amb el qual va viatjar per l'Estat, França i Alemanya. Entre 1975 i 1986 va obtenir molts d'èxits amb el Cor Sant Esteve de Vila-seca i va fer prop de 400 concerts arreu del món, al llarg de prop de 20 països d'Amèrica i Europa. Va aconseguir cinc primers premis i dos segons premis en concursos internacionals. També va enregistrar dos discos i les seves actuacions van ser enregistrades per diverses televisions, entre elles RTVE, RAI, BBC o Televisa Mexico. Àngel Recasens va ser també el fundador del Conservatori Professional de Música de Vila-seca i de cinc escoles de música, en el qual va aplicar la seva metodologia pedagògicomusical per la qual va ser reconegut internacionalment.

Com a investigador i analista, va impartir més de 150 seminaris, conferències i cursos de direcció coral a l'Estat, Alemanya, França, Mèxic i Cuba. Com a reconeixement a aquesta feina, va ser nomenat membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

El 1994, juntament amb el seu fill Albert Recasens, va fundar el conjunt Capella Príncep de Viana, que el 2005 es va convertir en la Grande Chapelle i que va actuar al Festival Internacional de Música de Cambrils l'any 2005.

Fa dos anys, el 2005, la Federació d'Empresaris Cambrilencs (Fecam) va reconèixer la seva trajectòria professional amb un dels premis Èxit.

Àngel Recasens també va formar part de la vida política local. Va ser regidor de l'Ajuntament de Cambrils adscrit a la Comissió de Cultura, des del febrer del 1974 fins l'abril de 1979.

Descansi en pau.