Esports

Escacs

Cambrils serà la seu, de l'1 al 6 d'abril, del Campionat d'Escacs de Catalunya per edats

La competició –que es disputarà als hotels Sol Port Cambrils i Port Eugeni– reunirà uns 500 escaquistes arribats d'arreu de Catalunya, amb edats compreses entre els 5 i els 20 anys

Per Berta Ruiz

Presentació, ahir al matí, del Campionat d'Escacs de Catalunya per edats
Presentació, ahir al matí, del Campionat d'Escacs de Catalunya per edats | Berta Ruiz

Cambrils serà la seu, de l'1 al 6 d'abril, del Campionat d'Escacs de Catalunya per edats. La competició reunirà uns 500 escaquistes arribats d'arreu de Catalunya, amb edats compreses entre els 5 i els 20 anys. Aquesta es disputarà entre als hotels Sol Port Cambrils i Port Eugeni. En total, es preveu que el campionat mogui un volum d'unes 1.300 persones entre entrenadors, delegats i familiars. Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació a càrrec l'alcalde, Oliver Klein; la regidora de Turisme, Yolanda Burgos; la regidora d’Esports, Natàlia Pleguezuelos; el president de la Federació Catalana d'Escacs, José Claudio Viñas, i el secretari de la Unió d'Escacs Cambrils, Jordi Piqué.  

En la seva intervenció, l'alcalde va remarcar l'aposta per aquest esport que, cada vegada, té més adeptes i que està creixent amb força entre la canalla i la gent més jove. Per la seva part, la regidora de Turisme va agrair el suport del sector hoteler local en l'organització d'aquest esdeveniment, així com l'aposta –per primera vegada– de la Federació Catalana d'Escacs– en la seva decisió d'apostar per Cambrils. La regidora d'Esports va destacar que aquesta propera Setmana Santa, el calendari estarà atapeït per diversos esdeveniments esportius com també són el Mundialito de futbol base, la competició dels Balls Esportius o el torneig TGN de bàsquet.

Per la seva banda, el president de la Federació va destacar la bona sintonia entre el teixit associatiu, el sector empresarial i l’Ajuntament per poder organitzar el campionat i va afirmar que Cambrils és un lloc ideal per acollir l’esdeveniment i completar l’experiència de les persones participants i acompanyants amb una gran oferta turística, gastronòmica i cultural. Finalment, el secretari de la Unió d’Escacs va explicar que durant els 6 dies de campionat es podrà gaudir del talent, l’intel·lecte, la capacitat de treball i l’esforç de gent jove amb molt de futur. A més va reivindicar els escacs com a esport i com a eina educativa i social molt important per a totes les edats.

Exhibició del mestre Jordi Magem, el diumenge 2 d'abril al Port

Paral·lelament a la competició, s’han organitzat dues exhibicions per acostar els escacs a la ciutadania. Per una banda, el diumenge 2 d’abril a partir de les 12 hores, al Port, el mestre Jordi Magem oferirà una exhibició de partides simultànies que serà tot un espectacle d’intel·ligència i enginy. Per l’altra, s’està preparant una mostra de partides ràpides a la plaça de la Vila. A més, durant la setmana les botigues cambrilenques impulsaran una acció de dinamització per donar a conèixer el campionat. 

Comenta aquest article