Informació general

Platges

S'inicia la instal·lació d'alguns xiringuitos a les platges, a les portes de la Setmana Santa

La temporada per iniciar el muntatge dels establiments es va fixar en l'1 de març i, des d'aleshores, ja s'han instal·lat algunes guinguetes al litoral per tal d'aprofitar l'arribada del bon temps

Per Berta Ruiz

Xiringuito a mig muntar, al litoral de ponent
Xiringuito a mig muntar, al litoral de ponent | Lluís Rovira i Barenys

A les portes de la Setmana Santa, ja fa dies que es va iniciar la instal·lació d'alguns dels xiringuitos de les platges cambrilenques. De fet, el període d'inici de la temporada es va fixar en el dia 1 de març i, des d'aleshores, es va començar a veure moviment en diferents punts del litoral. El passat octubre, el departament de Serveis de l'Ajuntament de Cambrils va treure a concurs l'explotació de les vuit guinguetes que havien quedat desertes a la primera licitació que es va fer l’any 2021 per a la temporada 2022. D'aquest primer concurs es van adjudicar 13 guinguetes que ja van treballar la passada temporada i, un cop passat l'estiu, es va decidir fer una nova licitació amb els vuit lots que van quedar deserts. Finalment, es van presentar quatre ofertes. Segons han informat des del consistori cambrilenc, a dia d'avui ja estan adjudicats i formalitzats els contractes de les guinguetes dels lots número 7, 8 i 18. Actualment només falta per adjudicar la guingueta del lot 15, que encara està en procés de requeriment de documentació. En principi, si no hi renuncien, aquesta guingueta també s'adjudicarà per aquesta temporada.

Ja no es farà un tercer concurs

Les noves guinguetes que ho vulguin podran començar a operar juntament amb la resta d'establiments que ja van obrir l'estiu passat, al llarg de tot el litoral cambrilenc i que tindran concessió fins a la temporada de 2026. Totes les escomeses ja es van construir per tal que tots els establiments tinguin a punt els serveis d'aigua i llum. Pel que fa als lots que no van rebre cap tipus d'oferta, el govern municipal va decidir no tornar a treure'ls en un tercer concurs.

Comenta aquest article