Informació general

L'Ajuntament rep una subvenció de 35.500 euros destinada al foment de la participació ciutadana dins la Llei de Barris

Per Berta Ruiz

La subvenció rebuda es destinarà al projecte d'intervenció de la Llei de Barris al Barri Antic

L'Ajuntament de Cambrils ha rebut una subvenció de 35.500 euros de la Direcció General de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya –dins de la partida de 244.000 euros destinats a la promoció de la participació ciutadana a 15 ens locals del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre– per tirar endavant processos participatius, crear òrgans i consells de participació o dotar-se d'una estructura tècnica per promoure la participació.

A tot Catalunya, la Direcció General de Participació Ciutadana aporta 1,8 milions d'euros en ajuts a projectes de foment de la participació en l'àmbit local.

La subvenció rebuda per l'Ajuntament de Cambrils es destinarà al desenvolupament del projecte d'intervenció de la Llei de Barris a la Vila. El regidor de Participació Ciutadana –Oliver Klein– explicava en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital alguns detalls de l'atorgament d'aquesta subvenció rebuda fa uns mesos i que ara s'ha donat a conèixer. Segons Oliver Klein, ja s'ha començat a aplicar aquesta subvenció amb l'elaboració d'un sociograma, a càrrec del Gabinet Ceres de Reus, per tal de realitzar un estudi en profunditat sobre les relacions socials al barri i conèixer el seu funcionament, a través d'entrevistes a entitats i veïns de la zona. Tal i com comentava el regidor de Participació Ciutadana, "això ens ajudarà a apropar-nos i conèixer més el barri i invertir en temes socials. La Llei de Barris no és només totxana i arreglar carrers, sinó també és la dinamització del comerç i el foment de les relacions socials".

Una altra part d'aquesta subvenció es destinarà a un pla de comunicació per donar a conèixer a la població què és la Llei de Barris. En aquest sentit, Oliver Klein va avançar que es destinaran recursos a la confecció d'una pàgina web i d'altres mitjans per difondre'n els objectius.

D'altra banda, des de la Regidoria de Participació Ciutadana i la Regidoria de Benestar Social i Polítiques d'Igualtat, s'ha demanat una altra subvenció al Ministeri de Treball i Afers Socials del Govern de l'Estat, per seguir treballant en la qüestió social i la integració dels immigrants al barri. Aquesta es va sol·licitar la setmana passada i té una partida de 14.000 euros, que també es destinarien –si és atorgada– a fomentar la integració social dels nouvinguts amb la intervenció de treballadors socials al barri.

Nous projectes al Barri Antic

Oliver Klein també va avançar que s'està discutint i s'està treballant en diferents temes que s'han de tirar endavant durant aquesta nova legislatura dins de la Llei de Barris. Segons Klein, l'Ajuntament de Cambrils està negociant amb els propietaris, entorn el projecte de la Torre del Llimó, per tal que el solar es destini a ús municipal i que properament s'haurà de resoldre. També s'està treballant en l'obtenció de noves subvencions per tirar endavant la rehabilitació del refugi de la Guerra Civil, per tal de donar-lo a conèixer i fer-lo visitable. El regidor de Participació Ciutadana també va esmentar altres projectes que s'han de tirar endavant com la segona fase d'urbanització dels carrers del Barri Antic i tots els equipaments que això comporta, la intervenció en l'edifici del forn de cal Tallero o al Mercat Municipal de la Vila, entre d'altres.

Comenta aquest article