Informació general

Obres

La remodelació del Mercat de la Vila inclourà la construcció d'un altell per als obradors i els expositors de venda a sota

En la sessió plenària del 31 de març, s'aprovarà una modificació de suplement de crèdit de 452.000 euros que, més els 200.000 euros de subvenció de la Diputació, serviran per afrontar aquesta primera fase

Per Berta Ruiz

Imatge de l'interior del Mercat Municipal de la Vila, a finals del passat mes de novembre
Imatge de l'interior del Mercat Municipal de la Vila, a finals del passat mes de novembre | Berta Ruiz

Fil a l'agulla per engegar el projecte de remodelació del Mercat Municipal de la Vila. Recordem que, el passat 25 de novembre, el ple de la Diputació de Tarragona aprovava –per unanimitat– atorgar una subvenció de 200.000 euros a l'Ajuntament de Cambrils per rehabilitar aquesta infraestructura. Complint amb els terminis marcats, el passat 20 de febrer, el consistori cambrilenc va presentar tota la documentació requerida, així com el projecte definitiu que s'impulsarà en una primera fase. Segons ha explicat el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, Juan Carlos Romera, a revistacambrils.cat, "el nou projecte contempla diverses novetats respecte l'esborrany que es va fer l'any 2015; un projecte amb cara i ulls i en ferm que inclou millores per a l'operativa dels paradistes que vulguin accedir a ocupar una de les parades del Mercat".

Un altell amb una zona d'obradors

Dins d'aquestes novetats, cal destacar que es construirà un altell superior on s'hi ubicarà una zona d'obradors –amb boxs– per aquelles parades d'alimentació que hagin de fer una manipulació d'aliments o les elaboracions dels seus productes. A aquest espai superior, on també s'hi instal·larà una zona de lavabos, s'hi accedirà amb un ascensor adaptat. A la part de sota se situaran els expositors de venda de cadascuna de les parades. Tal com ha indicat Romera, "s'intentarà aprofitar l'espai al màxim perquè és un Mercat petit". "Creiem que amb la inclusió d'aquestes millores es facilitarà la feina d'aquells paradistes que vulguin optar a una plaça dins del mercat" ha dit Romera. Aquesta primera fase contemplarà aquesta remodelació de l'edifici.

Una reserva de diners de 652.000 euros per a la primera fase

Per afrontar econòmicament aquesta primera part del projecte, el regidor de Promoció Econòmica ha explicat que, "en la propera sessió plenària del 31 de març es passarà una modificació de suplement de crèdit per un import de 452.000 euros que, sumats als 200.000 euros de la subvenció de la Diputació donaran una xifra de 652.000 euros per afrontar aquesta remodelació". Un cop s'aprovi aquesta reserva de diners, s'iniciarà la licitació de l'obra. "A mi m'agradaria que la tramitació s'enllestís abans del procés electoral per deixar-ho tot preparat" ha afegit Romera. Passat l'estiu, l'objectiu és tenir una empresa constructora guanyadora perquè iniciï les obres de cara als mesos de setembre o octubre. El regidor ha explicat que, es preveu un termini d'execució de les obres d'uns 8 o 10 mesos i, la idea és tenir la remodelació enllestida de cara a la tardor de 2024. Un cop estigui feta la remodelació s'obriria un concurs per a la concessió de les quinze parades resultants. 

Segona fase amb la integració del pati de darrere com a zona de terrasses i degustació

El regidor de Promoció Econòmica ha afegit que, en una segona fase, l'objectiu és rehabilitar l'actual pati del darrere de l'edifici per tal que aculli una zona de degustació i de tast de productes, amb la instal·lació de diverses food trucks, amb taules i uns tendals a mode de terrasses. "Volem que aquest pati s'integri dins de l'activitat del mercat i que esdevingui un mercat gastronòmic. S'està treballant en les bases per donar continuïtat al projecte, però, evidentment, ara no donarà temps. Qui sigui el proper regidor ja podrà tirar-ho endavant i seguir la línia encetada" ha dit.

Vianalització dels carrers del voltant en una tercera fase

En un àmbit més ampli caldria afrontar una tercera fase, tal com ha apuntat Juan Carlos Romera. "Dins del que seria un  nou Pla de Barris de la zona del barri de la Pallissa i, amb els Fons Next Generation, l'objectiu és fer una vianalització de tots els carrers del voltant, i que el carrer de Pere III també s'unís fins al barri de l'Eixample Vila. També caldria que el carrer de l'Hospital s'inclogués com una plataforma per a vianants" ha conclòs el regidor.

Comenta aquest article