Informació general

Pesca

El Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada es presentarà, demà, al Teatret del Serrallo

L’Ajuntament de Cambrils forma part de l’aquesta associació, amb seu a la Confraria de Pescadors de Cambrils, juntament amb Tarragona, Torredembarra i Calafell

Per Redacció

Barques d'arrossegament amarrades al moll pesquer
Barques d'arrossegament amarrades al moll pesquer | Lluís Rovira i Barenys

L’associació Grup d’Acció Local Pesquer Costa Daurada (GALPCD) es presentarà aquest divendres, 17 de març, a les 17 hores, al Teatret del Serrallo de Tarragona (antic Pòsit de Pescadors) amb el lema "Apostem per l’economia blava dels territoris pesquers". L’Ajuntament de Cambrils forma part de l’aquesta associació, amb seu a la Confraria de Pescadors de Cambrils, juntament amb els altres municipis costaners amb activitat pesquera de la Costa Daurada (Tarragona, Torredembarra i Calafell), les seves confraries de pescadors, Compestar com a entitat privada i la Federació territorial de confraries de pescadors.   

La presentació de la candidatura començarà amb la benvinguda de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i una intervenció del director general de Política Marítima i Pesca Sostenible del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Sergi Tudela, sobre el desenvolupament local participatiu com un instrument territorial per a la implantació de l’estratègia marítima de Catalunya. A continuació, es presentarà el GALP Costa Daurada, amb l’exposició de tots els detalls sobre l’associació, la seva missió i el procés participatiu per l’elaboració de l’estratègia al territori. Finalment, la cloenda de l’acte anirà a càrrec de la directora dels Serveis Territorials de Tarragona del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Glòria Tibau. 

L’associació GALPCD és una entitat sense ànim de lucre amb l’objectiu de fomentar el creixement, la inclusió social, la creació d’ocupació i el suport a l’ocupació i la mobilitat laboral en les comunitats costaneres i d’interior dependents de la pesca i l’aqüicultura, inclosa la diversificació de les activitats realitzades en el marc de la pesca i respecte a altres sectors de l'economia marítima. 

Aquesta associació permetrà obtenir finançament del Fons Europeu Marítim de Pesca i Aqüicultura pel desenvolupament sostenible de les zones pesqueres en l'àmbit del turisme, la promoció econòmica i el sector primari. 

Cartell de la presentació del Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada

 

Comenta aquest article