Informació general

S'adjudiquen les llicències de taxi als quatre assalariats del taxi amb més antiguitat

Per Lluís Rovira i Barenys, Judit Pinazo

Taxis a la parada del passeig marítim del Regueral, aquest passat hivern

Les quatre llicències de taxi que s'havien posat a concurs ja tenen adjudicataris. El passat dilluns 30 de juliol al migdia l'Ajuntament va notificar la resolució del concurs per a les quatre llicències fixes de taxi als 18 aspirants que s'hi han presentat. Així doncs, la llicència 23 ha anat a parar a José Gallifa, la 24 a Gene Barriga, la 25 a David Benítez i la 26 a Francisco Sánchez, quatre assalariats del taxi que han reunit la millor puntuació segons les bases del concurs.

Un dels propietaris d'una de les noves llicències de taxi, Gene Barriga, manifestava ahir a Revista Cambrils Diari Digital la seva satisfacció per haver aconseguit la llicència, "que ha anat a parar als assalariats del taxi que fa més anys que treballen el taxi a Cambrils. D'aquí uns 15 o 20 dies confio poder treballar ja amb el meu taxi. Tant jo com els meus companys tenim els cotxes encomanats i esperem fer els tràmits que falten de manera ràpida". La comissió de govern de la setmana que ve ha d'aprovar les concessions. A continuació s'ha de fer l'entrega de les noves llicències als adjudicataris, que ja podran fer-ne ús un cop hagin pagat la taxa corresponent.

Llicències estacionals

Pel que fa a les llicències estacionals, l'alcalde –Robert Benaiges– explicava ahir en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital que aquestes noves 4 llicències necessiten unes bases diferents a les llicències fixes, ja que la llei diu que "la preferència en aquests tipus de llicències es dóna a les persones que ja tenen llicència de taxi". Segons Benaiges, s'intentarà  que hi hagi la màxima sol·licitud en d'altres criteris, però aquest "s'ha d'afegir". Les bases es passaran durant aquest mes d'agost o com a molt tard a principis de setembre. Segons Benaiges, actualment s'està esperant que es ratifiqui per part de la Direcció de Serveis Territorials la temporalitat, que nosaltres creiem que ha de ser des de Setmana Santa fins al mes d'octubre, i si això ens ho ratifica la Generalitat farem la convocatòria per tal que es puguin atorgar les 4 llicències estacionals.  Segons Benaiges, tot i que la preferència sigui per qui ja tingui llicència "crec que seria d'una certa higiene, tenint en compte el que ha passat en els últims anys, que optessin a aquestes llicències persones que en aquests  moments estan assalariades i no tenen llicència, per tal de donar el màxim d'oportunitats a tothom".

Comenta aquest article