Informació general

Seguretat

L'alcalde demana més suport i coordinació dels cossos policials per combatre el top manta

La Junta Local de Seguretat de Cambrils es va reunir ahir al matí per tal d'avaluar el nivell de seguretat de la nostra població i coordinar les accions conjuntes dels cossos policials

Per Redacció

Imatge de l'inici de la junta local de seguretat, ahir al migdia, a l'Ajuntament
Imatge de l'inici de la junta local de seguretat, ahir al migdia, a l'Ajuntament | Berta Ruiz

Ahir al matí es va reunir la Junta Local de Seguretat de Cambrils per tal d'avaluar el nivell de seguretat de la nostra població, assenyalar les problemàtiques a millorar i coordinar les actuacions conjuntes entre els diferents cossos policials. La Junta Local de Seguretat va estar presidida per l'alcalde, Oliver Klein, acompanyat del regidor de Seguretat  Ciutadana, David Chatelain, i va comptar amb la participació del delegat del govern de la Generalitat, Àngel Xifré; la cap de la Policia Local de Cambrils, Raquel López; la directora dels Serveis Territorials d'Interior a Tarragona, Eli Llombart; l'intendent cap de la Regió Policial del Camp de Tarragona dels Mossos, Vicenç Lleonart; la cap de la Comissaria de Cambrils, Carme Domènech; l'inspector en cap en funcions de la Policia Nacional a Reus, Damián Santiño; el tinent coronel de la Comandància de la Guardia Civil a  Tarragona, Jordi Verger, i altres comandaments de la Policia Local, els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guardia Civil. A més, en el tram final s'hi ha incorporat Tomàs Sierra, en representació del Consell Consultiu de Seguretat Local.  

En el decurs de la reunió, que va durar gairebé tres hores, els diferents cossos van aportar dades de la seva tasca a Cambrils i es van valorar diverses accions per millorar la seguretat. Cal destacar que durant el 2022 la Policia Local de Cambrils ha prestat un total de 26.643 serveis, que suposa un augment del 4% respecte l'any anterior. La major part d'aquests serveis, fets i incidències han estat relatives a la convivència ciutadana i al trànsit.  En la mateixa línia, també han augmentat un 12% les trucades rebudes a la sala de comunicacions de la Policia Local.  

En aquest sentit, però, la convivència ciutadana ha millorat amb una disminució de les denúncies de quasi el 9% respecte el 2021, tot i que han augmentat les actuacions per incivisme i sorolls. Pel que fa als serveis realitzats per la Xarxa d'Atenció a la Víctima, l'àmbit de les relacions familiar és on es produeixen més situacions conflictives.   

Augment d'un 40% dels sinistres de trànsit motivats per consum d'alcohol, drogues i excés de velocitat

En relació als accidents de trànsit, els sinistres motivats pel consum d'alcohol, drogues i excés de velocitat han pujat un preocupant 40%. Justament aquests dos temes s'abordaran amb rigor en el nou Pla de Mobilitat Urbana de Cambrils, que preveu l'increment d'accions de prevenció, controls i sanció d'aquestes conductes imprudents, a banda de la implantació de mesures pacificadores del trànsit que impliquin reducció de velocitat.

Pel que fa a la plantilla de la Policia Local, es preveu la convocatòria de sis places vacants, la creació de tres noves places (dues d'agent i una de caporal) i la incorporació de reforços d'estiu per respondre a l'increment de la població estival. A més, durant el 2024 s'obriran noves convocatòries per cobrir totes les vacants i jubilacions previstes entre 2024 i 2026.  

Amb tot, el tema que va centrar les exposicions i el debat va ser la venda ambulant irregular, més coneguda com a "top manta". L'alcalde va reconèixer l'esforç dels cossos i forces de seguretat però va demanar més suport i coordinació per afrontar aquesta problemàtica recurrent cada estiu. Oliver Klein també va avançar les línies estratègiques que es basen en una reordenació urbanística de l'espai que dificulti la instal·lació dels venedors, l'increment de la presència policial i la utilització de nous recursos tecnològics. Aquestes mesures es començaran a implantar a partir de la campanya de Setmana Santa.  

Comenta aquest article