Informació general

Representants de la Unió de Botiguers es reuneixen amb el delegat del Govern per abordar el problema de la venda il·legal

Per Berta Ruiz

Imatge del carrer del Consolat de Mar a meitats d'aquest mes de juliol

El delegat del Govern a Tarragona –Xavier Sabaté– va mantenir ahir al matí una reunió amb Salvador Colom i Jordi Sancho, en representació de la Unió de Botiguers de Cambrils, i amb el president de la Confederació de Comerç de Catalunya a Tarragona –Rafael Tatay–.

Durant aquesta trobada es van abordar diverses qüestions, entre les quals hi va ser present la problemàtica de la venda ambulant il·legal. Sobre aquest tema, el sector comercial cambrilenc va traslladar al delegat del Govern les seves inquietuds sobre aquest problema, al qual han de fer front les poblacions costaneres i sobre el qual cal actuar de manera coordinada a nivell supramunicipal.

Millora de la situació

Tot i l'existència d'aquest problema, des de la Unió de Botiguers es va fer saber al delegat del Govern les accions engegades des de la Regidoria de Protecció Ciutadana i Mobilitat i la nova regidora en aquesta àrea –Laura Forcadell–, que segons van anunciar, han permès avançar en el control d'aquesta activitat il·legal al municipi. En aquest sentit, el president de la Unió de Botiguers de Cambrils va explicar que des de fa uns quinze dies, "la nova regidoria hi ha posat molta mà i han anul·lat bastant la venda il·legal. Pel port no hi ha tant top manta, sí hi ha venedors ambulants, però de manera individual i esporàdica". Segons Salvador Colom, "el canvi de regidoria s'ha notat bastant, i això es deu a la presència policial que es passeja pel port. I això és el que feia falta". Aquesta millora de la situació es va donar a conèixer a Xavier Sabaté, tot i que, segons va insistir el president de la Unió de Botiguers, "ara no s'ha de baixar la guàrdia. Creiem que s'han de fer accions conjuntes entre les poblacions del voltant, perquè els venedors hi són, i aniran cap a la població més feble".

D'altra banda, Salvador Colom va explicar que el més important és actuar de manera coordinada i fer campanyes informatives, "per conscienciar la gent de la il·legalitat que es comet comprant a aquests venedors". Sobre aquesta qüestió, el president de la Unió de Botiguers va avançar l'acció que es vol dur a terme, conjuntament amb l'Àrea d'Activitat Econòmica, en el que serà el dia del "No a la venda il·legal". Tot i que encara falta enllestir algunes qüestions, el més probable és que es faci durant la jornada del 10 d'agost, quan es repartirà informació sobre el tema i els establiments comercials donaran bosses confeccionades per a aquell dia.

Altres temes

D'altra banda, en aquesta mateixa reunió amb Xavier Sabaté també es van abordar d'altres temes que preocupen el sector comercial de la zona. Una d'aquestes qüestions és la manca de personal qualificat, sobre la qual, tant el sector comercial com el Govern, han convingut d'obrir un procés per plantejar quines són les mesures més adients per augmentar l'oferta formativa en aquesta branca professional.

Per altra banda, els comerciants també van traslladar al delegat del Govern a Tarragona la necessitat d'agilitar els tràmits administratius perquè els ciutadans estrangers puguin obtenir els seus permisos de treball i mantenir la seva activitat laboral després d'un període de pràctiques en el sector.

Comenta aquest article