Cultura

Dansa

L'estudi de dansa Giselle classifica dotze propostes coreogràfiques per a la final del Concurso Nacional de Danza (CND)

De les 18 candidatures presentades per l'escola cambrilenca, 12 es van classificar per a la final nacional que tindrà lloc al Palau Firal i de Congressos de Tarragona al maig

Per Berta Ruiz

Foto de grup d'alguns dels alumnes que van obtenir un primer premi i competiran a la final estatal de Tarragona el proper mes de maig
Foto de grup d'alguns dels alumnes que van obtenir un primer premi i competiran a la final estatal de Tarragona el proper mes de maig | Cedida

L'estudi de dansa Giselle va participar, del 3 al 5 de març, a la primera fase del CND España (Concurso Nacional de Danza). Aquest certamen de dansa se celebra en cinc fases regionals dividides per zones geogràfiques arreu de l'Estat. En aquest cas, el centre cambrilenc va prendre part en la competició corresponent a la zona 1 celebrada al Teatre de l'Amistat de Mollerussa (Lleida). De les 18 candidatures presentades per l'escola cambrilenca, 12 es van classificar per a la final nacional que tindrà lloc al Palau Firal i de Congressos de Tarragona, del 5 al 7 de maig.

La directora de l'estudi Giselle, Elena Alcalá, ha qualificat els resultats com "a molt bons i molt positius", tenint en compte que gairebé tots els alumnes es presentaven, per primera vegada, davant d'un jurat i, sobretot, els que fan variacions individuals –solos–. En aquest cas, el concurs proposa unes variacions –unes coreografies– que tots els alumnes de totes les escoles participants s'han d'aprendre i executar. "A l'hora de jutjar, realment es puntua amb els mateixos criteris i amb les mateixes dificultats tècniques de cada exercici" ha destacat Alcalá.

El resum dels premis obtinguts a la 1a fase regional del CND España a Mollerussa és el següent:

Variacions obligatòries de clàssic (categoria preparatori):

- 1rs premis per a: Abril Cristià, Laia Pijuan, Genís Beguiristain (amb unanimitat del jurat) i Àlex Cebrià (amb felicitació del jurat i amb "Coup de coeur")

- 2ns premis per a: Elna Tufet, Iratxe Sánchez i Valentina Rosell

Variacions obligatòries de clàssic (categoria 1):

- 1rs premis per a: Marta Torres

- 2ns premis per a: Sofia Peña i Clara Cristià

Variacions obligatòries de flamenc (categoria preparatori):

- 1rs premis per a: Elna Tufet, Abril Cristià (amb unanimitat del jurat), Laia Pijuan (amb felicitació del jurat), Àlex Cebrià (anb felicitació del jurat)

Variació lliure de clàssic (categoria diversity):

- 1r premi per a: Silvia Romero (amb felicitació del jurat)

Coreografies:

- 1rs premis per a: Grup clàssic "Kiev", Dues fussió "Mozart" (amb felicitació del jurat)

- 2n premi per a: Grup jazz "Oh la la" (amb Coup de coeur)

"Com a escola apostem, des de fa molts anys, per la dansa inclusiva"

La directora Elena Alcalá ha volgut destacar la participació d'una alumna del centre en la categoria diversity –adreçada a alumnes amb algun tipus de discapacitat–. "Aquesta és la primera vegada que el concurs ofereix aquesta secció i, nosaltres, com a escola apostem, des de fa molts anys, per la dansa inclusiva: tenim alumnes amb autisme, tenim alumnes amb la síndrome d'Asperger, hiperactivitat, etcètera. Aquest any hem volgut presentar una alumna, la Silvia Romero, amb una variació individual al concurs. Va ser l'única presentada a Mollerussa en aquesta categoria i va ser molt ben acollida per tot els participants i professors. Va estar molt contenta i feliç de pujar i de ballar a l'escenari; va ser molt bonic".
 
Sobre la participació en aquest tipus de certamens, la directora de l'Estudi Giselle ha comentat que, "els assajos d'aquests grupos que presentem a concursos són extraordinaris, els fem els dissabtes de forma intensiva i fora de les hores lectives. Entre setmana, els alumnes han de fer un mínim de 4 o 5 hores de tècnica de clàssic, de contemporani i jazz i, alguns també fan dansa espanyola. Per participar-hi són alumnes preseleccionats i que treballen a banda".
 
A dalt, alguns dels alumnes premiats al certamen. A sota, l'alumna Silvia Romero acompanyada de la directora Elena Alcalá i la professora Laia Martorell (Fotos: Cedides)

 

L’Apunt

Participació d'altres centres de la demarcació
Al certamen de dansa també hi van prendre part d’altres centres de la demarcació tarragonina. Una d’aquestes va ser l’escola de dansa Bailarte de Vila-seca, sota la direcció de la professora Mayelin Díaz Pérez, qui està obtenint molts reconeixements en les diferents modalitats de dansa. Es tracta de la mateixa escola que dona classes presencials a l’escola La Bòbila de Cambrils. Recentment, el centre vila-secà també ha estar present en diversos certamens de caire europeu com Luxemburg, Bélgica o Itàlia en els que ha obtinguts uns molt bons resultats.

Comenta aquest article