Informació general

Política

El PSC reclama més recursos en matèria d'educació i proposa un projecte de climatització dels centres amb plaques solars

L'alcaldable socialista, Alfredo Clúa, la regidora d'Educació, Ingrid Duch, i la Secretària d’Educació i Formació Professional del PSC i diputada en el Parlament, Esther Niubó, van visitar l’institut Cambrils, ahir al matí

Per Berta Ruiz

Imatge de la visita, ahir al matí, a l'institut Cambrils. D'esquerra a dreta: Ingrid Duch, Esther Niubó i Alfredo Clúa
Imatge de la visita, ahir al matí, a l'institut Cambrils. D'esquerra a dreta: Ingrid Duch, Esther Niubó i Alfredo Clúa | Berta Ruiz

Ahir al matí, el cap de llista del PSC a Cambrils, Alfredo Clúa, acompanyat de la regidora d’Educació, Ingrid Duch i de la Secretària d’Educació i Formació Professional del PSC i diputada en el Parlament de Catalunya, Esther Niubó, van visitar l’institut Cambrils i es van reunir amb el nou equip directiu del centre. La trobada va servir per escoltar les demandes de primera mà que té un dels centres educatius de secundària al municipi i exposar algunes de les principals línies del partit en matèria d'educació de cara al proper mandat.

Esther Niubó: "Cal reforçar l'escola inclusiva amb més orientadors, psicopedagogs, psicòlegs i mestres d'educació especial"

En la seva atenció als mitjans de comunicació, la Secretària d’Educació i Formació Professional del PSC i diputada, Esther Niubó, va destacar diverses qüestions de la visita realitzada al centre cambrilenc. Segons va dir: "ens ha agradat molt conèixer el seu projecte educatiu i l'espai que tenen. Què ens preocupa i què els hi preocupa? Doncs que cada vegada tenen més nens i nenes amb necessitats específiques de suport educatiu –amb diferents transtorns– i es queixen de la falta de recursos per atendre adequadament aquests alumnes. També perquè el professor sàpiga com orientar-lo. Aquí tenen un servei d'orientació prou potent –psicòlogues que treballen al centre i poden fer un acompanyament– però evidentment calen més recursos. Als pressupostos de la Generalitat de 2023, com a PSC vam posar sobre la taula la necessitat de reforçar l'escola inclusiva: més orientadors, psicopedagogs, psicòlegs i també mestres d'educació especial que han de fer aquesta atenció".

En aquest punt, Niubó també es va referir al projecte de codocència que s'imparteix al centre. "En aquestes aules que tenen ràtios tan elevades el fet que puguin tenir dos professors a l'aula fa que la gestió pugui ser una mica més senzilla" va dir. D'altra banda, la diputada socialista va afegir que també caldria realitzar reformes i millores en les instal·lacions; "intentarem traslladar al Parlament una proposta de resolució per afrontar les necessitats educatives del municipi. Des del departament d'Educació s'han de posar recursos per fer possible aquesta posada al dia de les instal·lacions" va cloure.

Alfredo Clúa: "És important conèixer de primera mà les problemes que tenen en el seu dia a dia"

Per la seva part, l'alcaldable del PSC, Alfredo Clúa, va comentar que "és important per a nosaltres estar a peu de carrer, visitar les instal·lacions i conèixer de primera mà els problemes que tenen en el seu dia a dia. Hem conegut de primera mà el tema de la coeducació i també la falta de recursos perquè l'institut necessita una sèrie d'inversions molt important". Clúa també va voler fer palesa "la força de les dones que integren el nou equip directiu que han arribat amb moltes ganes".

Ingrid Duch: "No pot ser que en una classe de Batxillerat hi hagi 38 alumnes"

Finalment, la regidora d'Educació de l'Ajuntament, Ingrid Duch, va lamentar la manca de recursos dels Serveis Territorials d'Educació, l'abandonament que hi ha a les escoles i instituts i també la ràtio a les aules dels centres. "No pot ser que en una classe de Batxillerat hi hagi 38 alumnes per aula; es va impossible detectar alguns transtorns". D'altra banda, Duch també va apuntar algunes iniciatives que es volen impulsar des del PSC com el projecte de "Camins segurs a les escoles" –perquè la canalla pugui fer el recorregut amb seguretat– així com també la instal·lació de plaques solars als equipaments municipals per tal d'assolir un major estalvi energètic.

Comenta aquest article