Esports

Tir olímpic

El Club de Tir Olímpic Cambrils amb Jordi Balañá s'endú el Trofeu Generalitat de pistola de 9 mm en categoria sènior

La prova va constar de dues parts: per un costat, una de precisió i una altra de duel amb trenta trets cadascuna

Per Redacció

Jordi Balañá durant la competició del Trofeu Generalitat
Jordi Balañá durant la competició del Trofeu Generalitat | Cedida

Aquest passat diumenge 5 de març, a les instal·lacions del Club de Tir Olímpic Granollers –ubicades al municipi de Canovelles–, es va disputar el Trofeu Generalitat en pistola de 9 mm, el primer esdeveniment esportiu de la Federació Catalana de Tir Olímpic. La competició va començar a les 9 hores del matí i l'arbitratge –realitzat pel president de la Federació– va permetre que la competició de dues tandes es fes de forma ràpida, fet que els esportistes agraeixen molt.

La prova va constar de dues parts: per un costat, una de precisió i una altra de duel amb trenta trets cadascuna. La part més complexa va ser la del duel, ja que en vint segons s'havien d'efectuar cinc trets. Cal tenir en compte que aquestes armes tenen un retrocés elevat i costa tornar a encara les alces un cop s'ha disparat.

La competició es va iniciar puntualment amb la crida dels tiradors als seus llocs; un cop tots els esportistes van estar a la línia de tir, els jutges la competició van passar per tots els participants i van fer un control de pes del gallet de l'arma necessari per accionar el disparador a un kilogram i revisar la documentació de l'arma i la llicència federativa.
La segona tanda va començar una hora i mitja després on l'esportista del Club de Tir Olímpic Cambrils Jordi Balañá va aconseguir classificar-se en la primera posició en categoria sènior.

Comenta aquest article