Informació general

Un nou inspector en cap estarà al capdavant de la Policia Local de Cambrils

Per Judit Pinazo

L'actual intendent, Esteve Mariné, al centre de la foto en la fila inferior, passarà a ocupar tasques més administratives

Un dels punts importants que va passar ahir pel ple municipal va ser l'aprovació de la creació d'un nou lloc de treball, el de cap de serveis jurídics de la policia administrativa i aparcaments. La creació d'aquest nou càrrec, tal i com explicava ahir l'alcalde –Robert Benaiges– forma part del procés d'aplicació del Pla de millora de la Policia Local que s'aplicarà en els propers dos anys i que, recordem, comportarà una millora en el sistema de gestió i una nova estructura de comandament que suposarà adaptar el comandament de la Policia Local de Cambrils als requisits que marca la normativa general de policies locals de la Generalitat de Catalunya. Aquesta reforma implicarà que un inspector en cap, ara intendent, sigui el màxim responsable del cos policial i que hi hagi un nombre de sergents en funció del nombre total d'agents que hi ha al municipi, actualment entorn els 75. Per adaptar-se a aquesta normativa, caldrà crear 4 llocs de treball amb titulació de sergent. Actualment hi ha dos sergents, i per als dos restants, que s'afegiran en el proper any, és valorarà la possibilitat que hi hagi promoció interna.

Falta d'informació

La creació d'aquest nou lloc de treball es va aprovar amb 10 vots a favor de l'equip de govern i 10 abstencions de l'oposició.  Segons la regidora de CiU –Mercè Dalmau– estan d'acord amb el Pla de Millora, però consideren que la creació d'aquest nou lloc de treball no respon a les necessitats que es van determinar en l'auditoria que la Policia de la Generalitat va realitzar fa uns mesos a la Policia Local "la tasca del nou càrrec és necessària, però pensem que la podria assumir el departament jurídic de la casa i per coherència amb l'auditoria creiem que s'hauria de fer un estudi d'aquesta figura".  Destacar que els tres grups de l'oposició van justificar la seva abstenció per disposar de poca informació sobre les característiques del nou càrrec i sobre les funcions que se li atribuiran.

Inspector en Cap

Aquesta nova estructura significarà que l'actual cap de la Policia Local, és a dir, l'actual intendent –Esteve Mariné– mantenint el mateix rang, passarà a desenvolupar altres tasques més administratives, però d'important responsabilitat, que segons Benaiges faran referència "al control dels expedients que es generen a la casa i dels aparcaments, que serà el nou càrrec".

Les tasques relacionades amb el comandament de la Policia Local, fins ara desenvolupades per l'intendent, les durà a terme l'inspector en cap, que segons afirmava Benaiges, es contractarà en els propers dies "estem valorant diferents persones que se'ns han ofert i d'altres que ens han recomanat des de la Direcció General de la Policia de la Generalitat".

Societat municipal d'aparcaments

Una de les tasques del nou càrrec serà la relacionada amb el control i gestió dels aparcaments. Per això, tal i com va explicar ahir Benaiges, a finals d'any es passarà pel plenari la creació de la societat municipal d'aparcaments que ha de  gestionar els aparcaments públics de titularitat municipal, és a dir, les zones blaves i els aparcaments municipals. Recordem que en el pla de mandat està previst que en els propers quatre anys es construeixin quatre aparcaments subterranis: el de la plaça de l'Ajuntament, el de l'avinguda del Baix Camp un cop desviada l'N-340, el dels antics magatzems de la Cooperativa Agrícola i el del futur Teatre Auditori. Per aquest motiu, explicava ahir Benaiges, "és necessària la creació d'un ens, una societat municipal que ho gestioni, i pensem que des del punt de vista tècnic, l'actual intendent de la Policia Local és una persona que pot tirar endavant el projecte".

Comenta aquest article